Foto: Ylva Bergman/Mostphotos/Jonas Carlsson

Miljonsatsning på Botkyrkas unga i sommar

Botkyrka kommun satsar två och en halv miljoner kronor extra för att det ska bli fler aktiviteter för barn och ungdomar under sommaren.

  • Publicerad 13:48, 25 jun 2020

Reseförbudet inom Sverige är släppt. Trots det talar det mesta för att många barn och unga kommer vara kvar i Botkyrka i sommar.

– Många fler kommer vara hemma. Men vi vill att även den här sommaren ska fyllas med bra minnen. Och samtidigt vara trygg och säker, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande.

Miljonsatsning

Trots att det statliga sommarlovsstödet har upphört arrangeras i sommar fler aktiviteter än tidigare. Anledningen stavas ”två och en halv miljoner kronor”, pengar som kommunen själv väljer att skjuta till.

– Det här är en storsatsning. Vi brukar vanligtvis ha aktiviteter två, tre veckor i början och i slutet av sommaren. Nu blir det saker att göra hela sommaren, det här är en tredubbling av aktiviteter, säger Ebba Östlin. 

Bland annat erbjuds dans, cricketskola, spontanfotboll, lek och pyssel, scoutverksamhet och sommarkollo. Dessutom hålls fritidsverksamheterna öppna under hela sommarlovet.

Bra förutsättningar

Enligt Ebba Östlin har alla Botkyrkabor ett ansvar att respektera restriktionerna för att hålla smittan borta.

– Det gäller inte minst på badplatser och i andra offentliga miljöer. Lyckas vi med det, har vi förutsättningar att både skapa en bra sommar och en bra start på hösten, säger Ebba Östlin.

Vill du veta mer?

All information finns samlad på www.botkyrka.se/lov