Miljoner satsas på Väsjöns natur

Nu får Sollentuna kommun bidrag på 5,4 miljoner för att utveckla stadsdelen Väsjön. Ambitionen är att öka områdets biologiska mångfald och samtidigt göra det mer tillgängligt för människor.

  • Publicerad 08:52, 5 sep 2018

Väsjön växer så det knakar.

Bygget av 4 400 nya bostäder har påbörjats och nu ger dessutom Boverket kommunen 5,4 miljoner kronor i bidrag för att utveckla stadsdelen ytterligare.

Just nu pågår ett projekt för att utveckla den norra delen av det så kallade Blågröna stråket, en förbindelse mellan naturreservaten Törnskogen i norr och Rösjöskogen i söder, som går genom stadsdelen.

Ska bli mer tillgängligt

Pengarna kommer gå till att fortsätta utveckla stråket, bland annat genom att bygga broar och dammar längs med Snuggabäcken som förbinder sjöarna Snuggan och Väsjön, plantera nya träd samt anlägga gångvägar.

– För att inte stänga förbindelsekorridoren bevarar man stråket och passar samtidigt på att återställa vissa saker. Bland annat slår vi upp gamla rörledningar och öppnar bäckar och dagvattenförbindelser, säger Mattias Berg, kommunikatör på Sollentuna kommun.

Tanken är att naturområdet även ska bli mer tillgängligt för människor och fungera som rekreationsyta.

– Det är mycket glädjande att vi ser ytterligare bevis på att våra högt ställda mål med Väsjön ger resultat också i form av goda samarbeten och erkännanden. Det Blågröna stråket är en av nycklarna till att skapa den unika upplevelsen med Väsjön, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, i ett uttalande på Sollentuna kommuns hemsida.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

Nyheter Hade karaktären av en avrättning, menar tingsrätten En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.måndag 18/1 11:32

Extra tjurig? Nu är oxveckorna här!

Nyheter Tre OXiga tips på hur du klarar dig Nu är oxveckorna här. Men håll ut, perioden är kortare än vanligt.måndag 18/1 10:50

Kommunen vänder – skridskobanor och fotbollsplaner öppnas igen

Nyheter Grönt ljus för träning utomhus Nu blir utomhusträningar och skridskoåkning återigen möjligt för Sollentunaborna. Från och med i morgon, den 18 januari, ska kommunen successivt öppna de utomhusanläggningar som tidigare hållits...söndag 17/1 15:21