Mikaela från Kransen tar plats i historieböckerna

Svenska Bilsportförbundets disciplinnämnd friar PRW Racing från diskvalificeringen på Gelleråsen i augusti. Det innebär att Mikaela Åhlin-Kottulinsky från Midsommarkransen återfår sin seger och skrivs in i historieböckerna som den första kvinnliga STCC-segraren någonsin.

  • Publicerad 14:14, 18 sep 2018

– Jag är jätteglad. Men jag har sett det som en vinst hela tiden, men det är jätteskönt att få det svart på vitt också. Överklagan har gått igenom, vi har fått tillbaka vår vinst. Jag är glad för teamet och alla som har satsat på mig, säger den 25-åriga motorstjärnan till SVT Sport.

PWR Racing fick totalt fyra bilar diskvalificerade från första tävlingen på Gelleråsen Arena då bilarna haft ett avgassystem som kontrollanter bedömde som icke tillåtet.

Segern i teammästerskapet säkrad

Nu frias de alltså av disciplinnämnden. Det innebär att även Mikaela Åhlin-Kottulinskys stallkamrater Robert Dahlgren, Daniel Haglöf och Philip Morin också får tillbaka sina poäng.

Det betyder att Dahlgren, inför finalhelgen på Mantorp Park i helgen, är i ledning sex poäng före utmanaren Johan Kristoffersson. Dessutom står det redan före sista tävlingen klart att PRW, i och med poängen från Gelleråsen som nu räknas igen, har säkrat teammästerskapet.