Mikael T Eriksson (M) avgår vid nyår

Mikael T Eriksson (M) meddelade i dag, tisdag, att han lämnar politiken vid årsskiftet. ”Arbetsuppgiften blir enorm under kommande mandatperiod, samtidigt som jag vill engagera mig mer i både familj och andra intressen”, säger han.

  • Publicerad 16:06, 16 okt 2018

Mikael T. Eriksson (M) kommer att sitta kvar som kommunstyrelsens ordförande fram till 1 januari 2019, då en ny kommunstyrelse tillträder.

– Arbetsuppgiften blir enorm under kommande mandatperiod, samtidigt som jag vill engagera mig mer i både familj och andra intressen. Därför bör Moderaterna ledas av någon som har sin hela uppmärksamhet på kommunens utveckling, och den personen är inte längre jag, säger Mikael T. Eriksson (M).

Han berättar att han under en tid känt att han vill prioritera annat i livet än politiken.

Jag är stolt över det vi åstadkommit

Mikael T. Eriksson

– Det var rätt tillfälle nu. Jag tar ansvar fram till årsskiftet vilket ger partiet nog med tid att hitta en lämplig ersättare.  Jag är stolt över det vi åstadkommit och är helt övertygad om att Sundbyberg blivit en bättre stad av de beslut vi tagit kring Ör, Hallonbergen, Rissne och planprogrammet för nedgrävningen av järnvägen, säger han.

Ska man ta detta som en hint om att (M) inte kommer att ingå i det framtida styret?

– Väljarna har valt en grönblå majoritet, vilket jag  tror bli slutresultatet. Moderaternas förhandlingsgrupp har alla mandat att prata för partiet och kommer att fortsätta att jobba oavsett de besked som jag gett om vad som kommer hända vid årsskiftet.

Inte heller Peter Schilling (S), vill ännu ge några besked om det blivande styret i kommunen.

– Allt jag kan säga är att samtal och förhandlingar pågår, säger han.

Mest kryssade politikern

I valet till kommunfullmäktige blev Mikael T. Eriksson kommunens mest kryssade politiker, både som andel av partiernas röster och i antal valsedlar

– Jag är förstås mycket tacksam och hedrad över det stora förtroende som väljarna i kommunen lagt på mig. Jag har nu lett Moderaterna i sex års tid. Det är ett stort ansvar att vara kommunstyrelsens ordförande, med jobb på obekväma arbetstider, kvällar, helger och ibland nätter. Jag tror att någon annan än jag  har bättre förutsättningar att axla det ansvaret just nu, säger Mikael T. Eriksson (M).

Jag tror att någon annan än jag  har bättre förutsättningar att axla det ansvaret just nu

Mikael T. Eriksson

Han kommer fortfarande att vara medlem i partiet, men ägna sig åt något annat jobb. Exakt vad vill han ännu inte avslöja.

– Jag har många planer. Bland annat att ta hand om min treåriga son, det ser jag mycket fram emot. Nästa mandatperiod kommer att kräva mycket då alla de beslut som vi fattat under denna mandatperiod ska verkställas. Det är inte förenligt med hur jag just nu vill leva mitt liv, avslutar Mikael T Eriksson.

Partiets valberedning inleder nu sitt arbete för att föreslå nytt ledarskap för moderaterna i Sundbyberg.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Nyheter Polisen söker vittnen Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.onsdag 20/1 9:26

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34