Migrationsverket höll stängt i Sundbyberg efter hot

Migrationsverkets lokaler i Sundbyberg har utrymts efter att en hotfull man gripits. Myndigheten håller på grund av detta stängt hela dagen.

  • Publicerad 12:56, 24 feb 2020

En man omhändertogs av polis efter att ha agerat hotfullt på Migrationsverkets kontor i Sundbyberg, rapporterar P4 Stockholm. Mannen greps först av väktare och misstänks nu för olaga hot samt våldsamt motstånd.

Det var på måndagsförmiddagen som mannen kom in i Migrationsverkets lokaler, och ett vittne berättar för Dagens Nyheter att mannen ropade ”jihad” och ”allahu akbar”. Enligt vittnet skrek mannen också att han skulle spränga alla med en bomb.

”Blev kaos”

Ett vittne som Mitt i har pratat med besökte Migrationsverkets lokaler på förmiddagen för att göra ett ärende. Han hade tagit en kölapp och satt och väntade på sin tur när mannen kom in i lokalerna.

– Han ropade att han hade bomber på sig, och sedan blev det kaos, säger vittnet till Mitt i.

Ingen skadad

– Han ropade hotfulla ord på ett annat språk, men vi har inga uppgifter om att han ska ha haft något vapen med sig, och inte heller att någon ska ha skadats, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till Dagens Nyheter.

Stängt resten av måndagen

Migrationsverket kommer att hålla receptionen i Sundbyberg stängd resten av dagen och lokalerna öppnar som vanligt förts i morgon, tisdag, meddelar Migrationsverkets presstjänst.

Mannen var ett tag frihetsberövad misstänkt för grovt olaga hot mot grupp och våldsamt motstånd men vid 17-tiden under måndagen meddelade polisen på sin hemsida att mannen försatts på fri fot efter förhör.

Texten har uppdaterats

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40