Migrationsverket höll stängt i Sundbyberg efter hot

Migrationsverkets lokaler i Sundbyberg har utrymts efter att en hotfull man gripits. Myndigheten håller på grund av detta stängt hela dagen.

  • Publicerad 12:56, 24 feb 2020

En man omhändertogs av polis efter att ha agerat hotfullt på Migrationsverkets kontor i Sundbyberg, rapporterar P4 Stockholm. Mannen greps först av väktare och misstänks nu för olaga hot samt våldsamt motstånd.

Det var på måndagsförmiddagen som mannen kom in i Migrationsverkets lokaler, och ett vittne berättar för Dagens Nyheter att mannen ropade ”jihad” och ”allahu akbar”. Enligt vittnet skrek mannen också att han skulle spränga alla med en bomb.

”Blev kaos”

Ett vittne som Mitt i har pratat med besökte Migrationsverkets lokaler på förmiddagen för att göra ett ärende. Han hade tagit en kölapp och satt och väntade på sin tur när mannen kom in i lokalerna.

– Han ropade att han hade bomber på sig, och sedan blev det kaos, säger vittnet till Mitt i.

Ingen skadad

– Han ropade hotfulla ord på ett annat språk, men vi har inga uppgifter om att han ska ha haft något vapen med sig, och inte heller att någon ska ha skadats, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till Dagens Nyheter.

Stängt resten av måndagen

Migrationsverket kommer att hålla receptionen i Sundbyberg stängd resten av dagen och lokalerna öppnar som vanligt förts i morgon, tisdag, meddelar Migrationsverkets presstjänst.

Mannen var ett tag frihetsberövad misstänkt för grovt olaga hot mot grupp och våldsamt motstånd men vid 17-tiden under måndagen meddelade polisen på sin hemsida att mannen försatts på fri fot efter förhör.

Texten har uppdaterats

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Nyheter Johan Forssell (M): "Fick ett väldigt tragiskt slut" Efter mordet i Rissne måste säkerheten i rättspsykiatrin förändras. Det säger Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell till SVT.fredag 15/1 10:04

Körigt för bärgaren när första halkan kom

Nyheter När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36