Migrationsverket har fått nya lokaler

De 6 augusti öppnar Migrationsverket för besökare på Sturegatan. 1 200 personer kommer att jobba här. Mitt i kikade in i lokalerna, där säkerhets- och integritetstänket varit stort.

  • Publicerad 16:53, 5 jul 2018

Vitt och modernt, det är det första intrycket av Migrationsverkets nya lokaler på Sturegatan. Men det ligger mycket logistik och säkerhetstänk bakom. Flytten in i lokalerna påbörjas i juli, sen öppnar man för besök den 6 augusti.

– Vi samlokaliserar all vår verksamhet i Stockholm till Sundbyberg, förutom kontoret på Arlanda och förvaret i Märsta. Det blir ett nationellt servicecenter man kommer till oavsett ärende, som tillstånd, asyl, mottagning och utredningar. Att bara behöva hålla reda på en adress kommer att förenkla mycket för våra besökare, säger Magnus Rodin, regionchef för Migrationsverkets verksamhet i Stockholm.

Folk kan må dåligt och svimma. Det ska vara behagliga miljöer som medger hög säkerhet.

Magnus Rodin, regionchef

1200 personer kommer att jobba här, fem våningsplan tas i anspråk. Men lokalerna kan anpassas för både fler och färre anställda, beroende på hur myndighetens uppdrag ser ut och hur läget i världen förändras. Ett stort väntrum, utrymme för amning och lekrum för barn finns i lokalerna liksom mindre, privata samtalsrum. Integritet och säkerhet har varit vägledande när man utformat lokalerna.

– Ibland måste vi meddela tuffa beslut och det kan bli känsloreaktioner hos besökarna. Folk kan må dåligt och svimma. Det ska vara behagliga miljöer som medger hög säkerhet. De privata rummen har två dörrar så om det skulle bli en hotfull situation kan personalen utrymma på ett säkert sätt, säger Magnus Rodin.

Sundbyberg är rätt plats för ändamålet, anser han.

– Kollektivtrafikmässigt är Sundbyberg väldigt bra. Det ska vara lätt att komma till Migrationsverket.

 

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Nyheter Johan Forssell (M): "Fick ett väldigt tragiskt slut" Efter mordet i Rissne måste säkerheten i rättspsykiatrin förändras. Det säger Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell till SVT.fredag 15/1 10:04

Körigt för bärgaren när första halkan kom

Nyheter När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36