Många har läst om klockrånet, misstänkt mordförsök, nya butiker i Täbban, nätattacken mot skolor – och stödet för IK Frej i kvaldramat. Foto: Mitt i/Most Photos

Mest lästa: nya butiker, nätattack, klockrånet och knivhuggen man

Vad snackas det om? Hänger du med på vad andra klickat på? Här är Mitt i Täbys mest lästa artiklar de senaste sju dagarna: mystisk nätattack mot minst tolv skolor och företag, misstänkt mordförsök, klockrån i Arninge och nya butiker i Täby Centrum.

  • Publicerad 05:26, 9 nov 2019

Topp 5

Man överfallen och svårt knivhuggen – larmade inte polisen

Man svårt knivhuggen – polishund sökte efter DNA-spår

Misstänkt mordförsök i Täby. Det svårt skadade offret ska inte ha larmat polis och ambulans direkt utan ringt en kompis som körde honom till akuten. ”Han hade hugg i ryggen som hade gått in en bit”, uppger Jan Berlin vid Täbypolisen. Läs mer.

Klockrånare slog till i Täby – hotade offret med kniv

Rånarduo rånade under knivhot man på klockan

En man ska ha blivit rånad när han var på väg hem från jobbet. De maskerade rånarna tvingade under hot till sig mannens klocka, uppger polisen, som har ett knapphändigt signalement på rånarduon. Läs mer. 

Täby Centrum satsar på lyxig inredning och skor

Nya butiker i Täby Centrum – lyxig inredning och skor

För att klara sig i den tuffa konkurrensen mot bland annat Mall of Scandinavia behövs butiksutbudet i Täby Centrum hela tiden uppdateras. Lagom till jul presenteras ett par nyheter och det utlovas fler framöver, enligt centrumchef Linda Jensen. Läs mer

Här är pensionärerna som skrämmer bort tjuvar under höstlovet

Här är pensionärerna som skrämmer bort tjuvar 

”Har du sett ”En man som heter Ove”? Jag tror inte att det blir så många inbrott i ett sådant område. För man bryr sig om varandra”, säger lokalpolis Mats Hessler, som trummade ihop järngänget av volontärerna i Grannsamverkan för att åka ut och informera om risken för villainbrott på loven. Har du missat den här artikeln så in och läs! Läs mer.

Skolor och företag utsatta för nätattack: ”Är högst olämpligt”

Skolor och företag utsatta för nätattack av troll

Näsbydalsskolan har utsatts för en nätattack. På karttjänsten Google maps är fotot på skolan utbytt mot en bild på förintelselägret Auschwitz. Ytterligare elva skolor och företag är drabbade av samma sak, enligt tf utbildningschef Maria Assarsson i Täby kommun. Kommunen skärper rutinerna på skolorna och försöker spåra trollen manipulerat bilderna – men fallet kan bli svårt att lösa för polisen. Läs mer.  

Bubblaren:

Han kränger ”Frejlimpa” för att stötta kyrkbyns hjältar i kvalet

Han kränger ”Frejlimpa” för att stötta kyrkbyns hjältar i kvalet

IK Frej spelar på söndag den andra och avgörande matchen mot Umeå FC i kvalet. Laget har med sig 1-1 på bortaplan i bagaget. Nu gäller det att rulla bollen rätt för att hänga kvar i Superettan. ”Jag håller tummarna för att de ska vara kvar”, säger butikschef Christoffer Birking på Ica i kyrkbyn. Läs mer.