”Mer eller mindre kapat kontot”

Pepparkakor, kritik och ett fd innan SD. Ett Instagramkonto blev den stora politiska snackisen i Håbo.

  • Publicerad 08:41, 22 apr 2022

Vi har gjort en anmälan till Instagram.

Det var under söndagen, den 17 april, som Instagram­kontot, SD i Håbo, plötsligt bytte namn. Ett fd (före detta) lades och samtidigt publicerades en bild på ett peppar­kakshus och pepparkakor med blåmålade bokstäverna SD i en kakburk. Under bilden fanns följande text.

”SD i Håbo lägger nu ner sin Instagram. Föreningen befinner sig i kris och behöver nu tid att efter valberedningens misslyckande sätta ihop en ny lista till valet. 8 personer har hittills dragit tillbaka sina kandidaturer pga inkompetent valberedning, dåligt ledarskap och mobbing. Vi tackar alla som följt oss under dessa år.”

Anmälan till Instagram

Ett internt bråk som plötsligt blivit offentligt, tycks det.

– De är inte ens intern längre, säger Michael Rubbestad, partiets starke man lokalt.

– Det är personer som har valt att lämna partiet. Tyvärr är det så att den person som varit ansvarig mer eller mindre har kapat kontot. Det här är inget konto vi använder så mycket, vi kommunicerar främst via Facebook. Vi har gjort en anmälan till Instagram och så får vi se om vi kan få tillbaka inloggningsuppgifterna, fortsätter han.

Hur ser du på att en sådan här sak sker och bilden det ger av partiet?

– Det är klart att det är tråkigt att det finns folk som är ledsna och besvikna och väljer att agera på det här sättet.

– Jag tror ändå att gemene man förstår vad det handlar om det. Sverigedemokraterna i Håbo står stabilt. Vi är redo för valrörelsen med över 20 namn på listan.

Skulle lämna

Ett av dessa namn kommer att bli Michael Rubbestad, något som säkert kan överraska en och annan.

Så här sa han nämligen
i november i samband med att han meddelade att han skulle lämna lokalpolitiken.

– Det är på intet sätt säkert att jag får förnyat förtroende i riksdagen nästa år, även om jag självklart hoppas det, men är det så att mitt riksdagsuppdrag inte förlängs så är det nog så att mitt politiska engagemang som förtroendevald efter valet läggs på hyllan.

Men nu blir han alltså kvar. Åtminstone ett tag.

– Jag kommer nog att stå med på valsedeln på plats sju, eller åtta. För att det ska bli en smidigare överlämning. Vi har många nya namn som kommer att få valbara positioner och om jag kan gå parallellt­ med dessa i början blir det en mer naturlig övergång. Kanske att jag sitter­
i någon nämnd och sedan när det flyter på så kan jag avveckla mig helt, säger Michael­ Rubbestad.

Instagram (förkortas vanligtvis till IG eller Insta) är en gratis mobilapplikation för fotodelning och ett socialt nätverk som lanserades i oktober 2010.

Applikationen skapades ursprungligen av Kevin Syström och Mike Krieger. Namnet är en kombination av "instant" och "telegram" och applikationen är helt gratis för såväl Android- som Iphonetelefoner. Programmet tillåter användaren att ta bilder, lägga på ett filter och därefter dela med sig av bilden i sitt flöde på Instagram och även till andra sociala medier.

Källa: Wikipedia

Visa merVisa mindre

Köp böcker för en krona i Kungsängen

Botanisera bland billiga böcker Biblioteket i Kungsängen har för mycket urgallrade böcker inne på sitt kontor. "När vi inte får plats själva så måste vi börja sälja böcker", säger bibliotekschefen.onsdag 28/9 14:53

Polisen släpper ny detalj om döda kvinnan

Ännu inte identifierad Kvinnan som hittades avliden i Upplands-Bro i juni är fortfarande inte identifierad. Polisen släpper nu en ny detalj i förhoppningen att mordutredningen ska komma framåt.tisdag 27/9 10:33