Först stod stolpen till höger, sedan flyttades den till mitten av cykelbanan. Nu har den flyttats tillbaka till höger igen. Foto: Mitt i/Collage

Mer än en kvarts miljon kronor – för att flytta på en stolpe

Tre gånger har trafikljuset vid Bromma sjukhusgrindar rivits upp för att hamna där det stod från början. Nu har slutfakturan för arbetet kommit. Kostnaden för skattebetalarna? Mer än en kvarts miljon.

  • Publicerad 13:00, 20 nov 2019

268 956 kronor. Det är notan för den sista delen av trafikkontorets arbete med trafikljuset längs Spångavägen. Då ingår material och tid för arbete. 

– Det är hela kostnaden, säger Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret.

Tvingades bygga om efter massiv kritik

I mitten av september renoverades övergångsstället vid Bromma sjukhusgrindar. I arbetet gjordes ett stort fel. I samband med omgörningen så togs trafikljuset ner och sattes upp igen – mitt i cykelbanan. Kort därefter gjorde trafikkontoret en pudel och målade om markeringarna så att cyklisterna, istället för att cykla rakt in i stolpen, skulle väja till höger om den.

Det gjorde folk så irriterade att trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) tvingades ge sig in i debatten.

”Vi är inte nöjda och det kommer inom kort att byggas om” twittrade han efteråt.

”Förstår om folk blir upprörda”

Trafikborgarråd Daniel Helldén (MP).

Sedan ett par veckor är stolpen tillbaka på platsen där den stod från början.

Är det skattepengar som har använts på ett korrekt sätt? 

– Självklart så borde det ha gjorts rätt från början. Det är bortslösade pengar och jag förstår om folk blir upprörda. Det ska inte kunna hända, har Daniel Helldén sagt i en tidigare intervju om trafikljuset till Mitt i.