Mer än 120 nya lägenheter byggs på Ålgrytevägen

Lägenheter med strålande panoramautsikt så beskriver byggaktören de drygt 120 nya lägenheter som ska byggas i Bredäng. Vad priset kommer att landa på är oklart. – Vi måste bygga lägenheter som folk vill bo i, säger Martin Sundvall, vd på Åke Sundvall Byggnads AB.

  • Publicerad 05:02, 14 feb 2020

Som Mitt i Söderort tidigare berättat planeras tre punkthus på Ålgrytevägen. Området ligger i kvarteret Vårfrugillet i nordvästra utkanten av Bredäng och består idag av av lövskog och hällar. I närheten finns Sätraskogens naturreservat, Bredängs camping och minigolfbana och Mälarhöjdsbadet.

Över 120 bostadsrätter byggs

I höst ska bostadsbolaget Heba tillsammans med Åke Sundvall Byggnads AB bygga över 120 bostadsrätter i området.

– Det är inte klart än hur många lägenheter det blir. Det beror på vilken fördelning som efterfrågas, men det blir både ettor, tvåor, treor och fyror. Och det blir mer än 120, säger Martin Sundvall.

Lägenheterna ska ligga i tre punkthus. Två av dem blir tolv meter höga, det tredje nio meter.

Tidig visionsbild av de tre höghusen sedda från Ålgrytevägen. Illustration: OWC Arkitekter AB.

”Vi bygger för ganska normala personer”

Byggaktörerna kallar projektet Panorama just för att många lägenheter får en stålande utsikt över Mälaren och Sätraskogen.

Vad lägenheterna kommer att kosta är dock oklart.

– Det är en fråga som är svår att svara på nu, men vi samarbetar med lokala mäklare när vi sätter ihop priset. Men de kommer att vara prisvärda.

Vad innebär det?

– Det man är beredd att betala för en god grundstandard i det här läget.

Blir de extra lyxiga?

Vi bygger för ganska normala personer. Vi eftersträvar inte lyx, men det ska vara hållbara funktionella bostäder och material som håller över tid. Men det går att göra på väldigt bra sätt utan att luta sig på dyra varumärken, säger Martin Sundvall.

I Sätra har de haft svårt att sälja flera av de nybyggda bostadsrätterna. Ser ni någon risk att det blir så även här?

– Det finns alltid en risk. Sedan är det svårt att veta om det beror på att man har valt fel pris eller på att lägenheten i sig inte är välplanerad. Sådant är jätteviktigt för oss. Vi måste bygga lägenheter för dom som vill bo där, säger Martin Sundvall.

Bygget beräknas starta hösten 2020 och de första lägenheterna beräknas vara klara för inflyttning hösten 2021.