Emilia Bjuggren, idrottsborgarråd (S). Foto: Märta Lefvert

… men konstgräs börjar anläggas i Bredäng

Imorgon, tisdag, kommer idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren till Bredäng. Där ska hon ta det symboliska första spadtaget vid Bredängs bollplan, som ska få konstgräs.

  • Publicerad 15:30, 18 jun 2018

Som Mitt i tidigare har berättat ska Bredängs bollplan uppgraderas rejält. 11-spelsplanen ska breddas och få konstgräs, en enkel läktare med 150 platser byggas, omklädningsrummet renoveras och belysning installeras.

I morgon, tisdag, invigs bygget. På plats är idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S), klockan 11.30. Och eftersom det är valår tar hon inte bara med sig spade, utan också ett vallöfte:

– Det är den extra idrottsmiljard som vi lovade i förra valet som nu möjliggör att fler barn- och unga kan idrotta. Med denna positiva effekt kan vi inte annat än att utlova vi en ny idrottsmiljard om vi får fortsatt förtroende att styra staden, säger hon i ett pressmeddelande.

Fotbollsplanen ska stå klar under hösten 2018. Kostnaden blir 13,5 miljoner kronor (Stockholms stad investerar 7 miljoner medan Boverket bidrar med 6 miljoner och Idrottslyftet med 0,5 miljoner kronor).

Emilia Bjuggren kommer direkt till Bredäng från Västberga IP. Där inviger hon en ny, fullstor idrottshall, klockan 10.30. Den nya hallen blir betydligt större än den som står där nu och får åtta omklädningsrum i stället för två. Dessutom blir den mer tillgänglighetsanpassad.

Hallen väntas stå färdig hösten 2019.