Melody Farshin har precis påbörjat sitt arbete på Unga kontoret. Foto: Anna Z Ek

Melody leder kreativt projekt för unga i Farsta

Melody Farshin tar över som projektledare för Unga kontoret i Hökarängen. – Ungas inflytande står mig jättenära hjärtat, säger Melody Farshin.

  • Publicerad 11:55, 6 nov 2018

Projektet Unga kontoret startade i Hökarängen för lite mer än ett år sedan och vänder sig till kulturintresserade unga vuxna i åldrarna 14 till 25.

Nyligen valde projektledaren Erik Anneborn att gå vidare med andra uppdrag. Ny projektledare är författaren, debattören och den tidigare ståupp-komikern Melody Farshin.

– Unga kontoret fokuserar på att utöka ungdomars inflytande, oavsett om det är i en kreativ form eller handlar om stadsplanering, och vi utgår mycket från ungas egna behov, säger Melody Farshin.

Van i rollen som projektledare

Senast ledde Melody projektet jagvillhabostad.nu som vänder sig till unga som vill lyfta bostadsbristen på ett kreativt sätt.

– Jag har jobbat med flertalet ungdomsprojekt tidigare och just det här med ungas inflytande står mig jättenära hjärtat. Det som blir nytt för mig på Unga kontoret är Hökarängen, jag har varit verksam i Farsta-området förut men inte just här, säger Melody Farshin.

Hur kommer ditt arbete på Unga kontoret att se ut?

– Det är jättemycket aktiviteter som oftast hålls varannan helg. Vi jobbar kreativt, arrangerar föreställningar, fotograferar eller liknande. Alla är välkomna även om du inte är från Farsta.

”Svårt att leverera kultur om du inte är insatt”

Utöver sitt nya arbete på Unga kontoret är Melody Farshin även aktuell med sin ungdomsroman Mizeria, som handlar om tvillingarna Aicha och Ali som är i gymnasieåldern och växer upp i en miljonprogramsförort.

Melodys breda kreativa erfarenheter blir en viktig grund i hennes nya arbete på Unga kontoret.

– Jag tror att det är väldigt bra att man har en kreativ bakgrund. Det är svårt att leverera kultur om du själv inte är insatt eller förtjust i kultur själv, säger Melody Farshin.