Nästan hälften hemma. Sjukfrånvaron bland personalen på Kärrdalsskolan är 48 procent just nu. Foto: Sollentuna kommun

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag. Orsaken är en personalfrånvaro på 48 procent.

  • Publicerad 16:19, 27 nov 2020

– Jag har under dagen haft en nära dialog med både Kärrdalsskolans rektor Helena Patel och utbildningsnämndens ordförande om detta och vi ser inget annat alternativ i dagsläget, säger Nina Jonsson, skolchef för grundskolan i Sollentuna.

Det handlar inte främst om frånvaro på grund av konstaterad covid-19, men då skolan är strikta med att alla som har symptom eller inte känner sig helt friska ska stanna hemma så betyder det i förkylningstider att frånvaron blir större än normalt, förklarar Nina Konsson.

– Det kan vara en vanlig bondförkylning, men har man minsta lilla symtom ska man stanna hemma, säger Soley Aksöz Lithborn.

Lågstadiet som vanligt

Förskoleklassen, årskurs 1–3 och fritidshemmet på F–3 bedriver undervisning och omsorg som vanligt i nästa vecka, men den stor personalfrånvaron gör det omöjligt att hålla igång även mellanstadiet.

Vårdnadshavarna informeras om beslutet i dag fredag och personalen är förberedda på att gå över till fjärrundervisning.

– Men vi har omsorgsaspekten också så de barn som har föräldrar som måste gå till jobbet ska vi ta hand om, men det blir ingen undervisning, säger Soley Aksöz Lithborn.

Hoppas vara igång igen snart

Förhoppningen är att personalen ska vara på plats till slutet av nästa vecka så att skolan då kan återgå till ordinarie verksamhet igen.

Tidigare har Tegelhagens skola haft stängt på högstadiet i nästan en vecka. Eleverna hade distansundervisning, men återgick till vanlig skolgång i onsdags, den 25 november.

– Så vitt jag vet funkade det jättebra med distansundervisningen där, säger Soley Aksöz Lithborn.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bedragare lurar äldre att de vill boka vaccinering

Nyheter Ber om bankuppgifter och e-legitimation Bedragare ringer runt till äldre och uppger att de kommer från 1177 Vårdguiden och vill boka tid för covid-vaccinering. Och för att kunna göra det behöver de bank-id eller inlogg på bankdosa.lördag 16/1 10:15

Facit efter krisåret: 2 196 Stockholmsföretag i konkurs

Nyheter Fortsatt tuff period väntar för många företagare Vi har tvingats se många butiker, restauranger och andra verksamheter slå igen under pandemin. Konkurserna i Stockholms län minskade ändå något sett över hela 2020 jämfört med året innan – men för...lördag 16/1 6:15

Tonåring sexofredande 7-årig pojke på fotbollsplan

Nyheter Dömd i tingsrätten: 60 dagsböter En pojke i tonåren har dömts i Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande mot en 7-årig pojke. Gärningsmannen är tidigare ostraffad och dessutom ung, vilket påverkade påföljden som stannade vid 60...fredag 15/1 14:50