Melkemichel kan lämna Djurgården för klubb i Iran

Tidigare har Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel sagts vara nära att skriva på ett nytt kontrakt. Men nu kan han lämna blåränderna för en klubb i Iran, enligt uppgifter till SportExpressen på onsdagskvällen.

  • Publicerad 21:08, 7 nov 2018

– Jag är uppdaterad om situationen kring Özcan, mer vill jag inte säga just nu, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SportExpressen.

Özcan Melkemichel sitter på utgående kontrakt med Djurgården, men för bara några veckor sedan sa både klubben och tränaren att de var nära att komma överens om ett nytt kontrakt.

Möte planerat i Istanbul

Men nu kan Melkemichel i stället lämna Djurgården då en klubb från Iran visat intresse för honom. Planen var att Melkemichel skulle åka ner och träffa klubben förra torsdagen, enligt SportExpressen, men mötet ställdes hastigt in.
Nu är ett nytt möte planerat, i Istanbul och kanske redan i morgon torsdag.

Djurgården är medvetna om situationen och ska ha gett tränaren tillåtelse att träffa den iranska klubben. DIF har ett eget färdigt kontraktsförslag till Melkemichel, men är inte beredda att vänta hur länge som helst på tränarens beslut.

Redan klart att vd:n lämnar DIF

För bara en och en halv månad sedan stod det klart att Djurgårdens vd Henrik Berggren lämnar sitt uppdrag i klubben i februari. Vill det sig illa kan man alltså behöva rekrytera både ny vd och ny tränare inom kort, samtidigt som flera tongivande spelare i truppen (så som Andreas Isaksson, Jonas Olsson och kanske även Kerim Mrabti) också lämnar och ska ersättas.

I årets serie återstår endast en match, Sirius hemma på söndag klockan 15, för Djurgården som ligger sjua i tabellen med chans att nå sjätteplatsen som bäst.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!