Melissa Besara nominerad till Guldhanden

Storvretenbon Melissa Besara nominerad till Guldhanden för sitt jobb med tjejerna i IFK Tumbas enda flicklag.

  • Publicerad 18:23, 7 mar 2019

Melissa Besara från Storvreten är en äkta eldsjäl. För några år sedan startade hon IFK Tumbas enda tjejlag. Men hon är mer än en bara en tränare. Tränaren från Storvreten studerar till lärare och håller koll på både spelarnas skolgång och deras problem.
– De kan ringa mig mitt i natten, sade Melissa Besara i samband med att hon blev nominerad till Mitt i:s satsning Min Lokala Hjälte 2019.

På torsdagskvällen hade hon chans att vinna priset Guldhanden. Sverige United hade nominerat elva eldsjälar i fotbolls-Sverige som på olika sätt ”bidrar i arbetet med integration och inkludering genom fotbollen”. Galan ägde rum på Operaterassen i city och vid 21-tiden stod det klart att Melissa Besara inte var en av pristagarna denna gång. 24-åringen har tidigare fått KP Arnoldssons pris som delas ut av Mångkulturellt centrum.

I en intervju på Sverige Uniteds hemsida framgår det att Melissa engagemang handlar om något större.

– Det här är mer än bara fotboll, berättar hon. Det kan vara någon som har det jobbigt hemma eller i skolan. Någon kan vara utsatt för våld eller mobbing. Om det kommer upp så måste man ta hand om det. Det går bara inte att fortsätta som om inget har hänt, säger hon.

För Mitt i berättade hon tidigare i år att förra årets Min Lokala Hjälte Leo Damgaard från Salem är hennes mentor.

Leo vaken till midnatt för ungdomarnas skull