Reaktionerna på hur de ansvariga på stadshuset hanterat ärendet, skiljer sig mycket. Foto: Maria Lilja

Medarbetare på stadshuset: Tack för ert stöd

Medarbetarna som vittnat om trakasserier och mobbning tackar nu för stödet som de fått. Andra anställda känner sig besvikna på att politikerna inte reagerat tidigare.

  • Publicerad 16:08, 6 dec 2017

De medarbetare som vittnat om trakasserierna och mobbningen ställer sig nu bakom ett gemensamt uttalande:

”Det har varit en svår och sorgesam process. Utredningen ger oss bekräftelse och upprättelse, och äntligen blir det ett slut på de kränkningar och den mobbning som vi och andra har tvingats utstå. Vi är också tacksamma för det stöd som vi har fått från stadsdirektören, vice stadsdirektören, personalavdelningen och många, många kollegor. Tack, alla som har stöttat oss!”

En annan medarbetare är dock besviken på hanteringen och menar att politikerna länge känt till problemet men inget gjort.

– De har tillåtit det här att hända mitt framför ögonen på dem, det är otroligt frustrerande att de nu spelar överraskade. Vi sitter i ett öppet kontorslandskap, alla har sett detta hända mitt framför ögonen, säger han.

Medarbetaren är glad att problemet äntligen tas på allvar men menar att många har mått väldigt dåligt under den här tiden, vilket hade kunnat undvikas.

– De har tittat åt andra hållet samtidigt som folk lidit. Jag är väldigt besviken på att de inte tagit sitt ansvar, säger han.

Mitt i Sundbyberg har även berättat om hur medarbetarna ombads att jobba hemifrån medan kommunalrådet kunde jobbar kvar i stadshuset.

– Det stör mig otroligt att man gör på det här sättet, att man straffar dem som vågat anmäla genom att skicka hem dem medan han kan vara kvar här och fortsätta sprida sin version av vad som hänt. Först har personerna blivit utsatta för trakasserier och efter det upplever de att de blir bestraffade genom att inte få vara på jobbet, säger en medarbetare som vill vara anonym.

Hen menar att det skapat mycket rykten, och att det sprids en märklig bild av vad som hänt.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Nyheter Polisen söker vittnen Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.onsdag 20/1 9:26

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34