Reaktionerna på hur de ansvariga på stadshuset hanterat ärendet, skiljer sig mycket. Foto: Maria Lilja

Medarbetare på stadshuset: Tack för ert stöd

Medarbetarna som vittnat om trakasserier och mobbning tackar nu för stödet som de fått. Andra anställda känner sig besvikna på att politikerna inte reagerat tidigare.

  • Publicerad 16:08, 6 dec 2017

De medarbetare som vittnat om trakasserierna och mobbningen ställer sig nu bakom ett gemensamt uttalande:

”Det har varit en svår och sorgesam process. Utredningen ger oss bekräftelse och upprättelse, och äntligen blir det ett slut på de kränkningar och den mobbning som vi och andra har tvingats utstå. Vi är också tacksamma för det stöd som vi har fått från stadsdirektören, vice stadsdirektören, personalavdelningen och många, många kollegor. Tack, alla som har stöttat oss!”

En annan medarbetare är dock besviken på hanteringen och menar att politikerna länge känt till problemet men inget gjort.

– De har tillåtit det här att hända mitt framför ögonen på dem, det är otroligt frustrerande att de nu spelar överraskade. Vi sitter i ett öppet kontorslandskap, alla har sett detta hända mitt framför ögonen, säger han.

Medarbetaren är glad att problemet äntligen tas på allvar men menar att många har mått väldigt dåligt under den här tiden, vilket hade kunnat undvikas.

– De har tittat åt andra hållet samtidigt som folk lidit. Jag är väldigt besviken på att de inte tagit sitt ansvar, säger han.

Mitt i Sundbyberg har även berättat om hur medarbetarna ombads att jobba hemifrån medan kommunalrådet kunde jobbar kvar i stadshuset.

– Det stör mig otroligt att man gör på det här sättet, att man straffar dem som vågat anmäla genom att skicka hem dem medan han kan vara kvar här och fortsätta sprida sin version av vad som hänt. Först har personerna blivit utsatta för trakasserier och efter det upplever de att de blir bestraffade genom att inte få vara på jobbet, säger en medarbetare som vill vara anonym.

Hen menar att det skapat mycket rykten, och att det sprids en märklig bild av vad som hänt.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Företagare väljer kollektiv framför kontor

Nyheter Flexibla arbetsplatser kan bli vanligare efter pandemin Kontoren och våra beteenden på arbetsplatsen kommer att förändras tror forskaren Lena Lid Falkman – vi kollade in i Signalfabriken där ett nytt kontorskollektiv öppnade i augusti.söndag 19/9 1:20

Forskaren: Stora kontor kommer inte att dö ut

Nyheter Men arbetsplatsen kommer att förändras rejält efter pandemin Människan är en så pass social varelse att stora kontor aldrig lär försvinna, menar forskaren Lena Lid Falkman. Samtidigt tror hon att arbetsplatser kommer att förändras och att coworking blir...söndag 19/9 1:15

Nu stiger smittan igen

Nyheter Fler fall av covid-19 i Solna och Sundbyberg. Allt fler testar positivt för covid-19 i Solna och Sundbyberg. Det visar den senaste statistiken.lördag 18/9 10:15