Astou Sene började med friidrott för två år sedan. I helgen tävlar hon i junior-SM. Foto: Privat

Medaljregn över friidrotten i Botkyrka

Två guld och två brons. Friidrottande ungdomar från Botkyrkas klubbar skördade medaljer under distriktsmästerskapen i friidrott. – För Astous del har det varit en enorm resa – från att inte våga vara med på våra egna inhemska tävlingar till att på två år vara med och tampas om SM-medaljer, säger tränaren Johan Faskunger.

  • Publicerad 10:00, 20 feb 2019

Överst på prispallen och med en guldmedalj hängande om halsen ställde sig Tullinge Friidrotts Astou Sene som var först i mål på 1 500 meter för flickor 17 år. Från samma klubb tog också Isabelle Pettersson brons på 400 meter för flickor 16 år.

– Både Isabelle och Astou har inte hållit på länge med friidrott utan kommit från andra idrotter. För Astous del har det varit en enorm resa – från att inte våga vara med på våra egna inhemska tävlingar till att på två år vara med och tampas om SM-medaljer. Till helgen åker vi ner på Junior-SM i Växjö.

Han fortsätter:

– Isabelle kom från gymnastiken och gillar friidrotten väldigt mycket. Hon gillar framförallt sprint men också höjdhopp. Hon är också en talang men har haft lite problem med skador så vi måste köra lite med handbromsen i, säger Johan Faskunger som är tränare i Tullinge Friidrott.

Guld även till IFK Tumba

IFK Tumba tog också hem ett guld i DM som avgjordes i Sätrahallen i helgen. Elvira Magnusson vann guld i höjdhopp för flickor 16 år. Dessutom vann även Ellen Forsell ett brons i längdhopp i flickor 13 år.

– Elvira är en av de bästa i landet på höjdhopp om jag förstått rätt, och Ellen också en lovande friidrottare som tävlar i många grenar, säger Johan Faskunger.