Mc-förare gillar inte bara höga farter – somliga tar sig an utsatta barn också. Foto: Läsarbild Most photos

Mc-kortege gav stöd till mobbad elev

Onsdagens skolavslutning på Västbergskolan fick ett oväntat inslag. En parad med 22 motorcyklar körde fram till skolgården. Uppdrag: att ge stöd åt ett utsatt barn.

  • Publicerad 14:59, 15 jun 2017

Både barn och föräldrar blev förvånade när 22 motorcyklister parkerade vid skolgården. Inte minst den 8-årige pojke de hämtade.

– Han fick ta på sig skyddskläder och hjälm. Sedan fick han åka med oss till Handelsboden i Västberga för en fika och en pratstund. Han blev överlycklig, berättar Lennart Beijner, medlem i Senil Bikers.

Han var med och organiserade turen sedan en anhörig till pojken hört av sig. Tanken var att lyfta hans självförtroende, och låta honom vara huvudperson vid en spännande händelse, som alla kunde se.

– Senil Bikers har fått idén att lyfta utsatta barn på det här sättet. Det är ett sätt att få bukt med mobbning. Idén kommer från USA, säger Lennart Beijner.

Senil Bikers är ett kompisgäng som alla åkt mc i många år och vill forsätta med det även när de blivit äldre. Flera i gruppen var med i onsdagens kortege, där även andra mc-åkare deltog.

Första gången man gjorde en liknande aktion var vid en skola in Jakobsberg för två år sedan. Aktionen i Västbergaskolan var den andra, och Lennart Beijner. hoppas att det blir fler.