MC-förare skadad efter polisjakt på Söder

En person har skadats i en trafikolycka på Hornsgatan. Enligt polisen rör det sig om en MC-förare som körde omkull i hög fart när han försökte undkomma polisen.

  • Publicerad 16:51, 8 aug 2018

Olyckan inträffade vid 16.30 på onsdagen. Vittnen såg en motorcyklist komma i hög fart nerför Hornsgatan och sen lägga ner motorcykeln strax före korsningen med Långholmsgatan.

– Det ligger en man på gatan och blir omhändertagen av polis och sjukvårdare. Motorcykeln verkar helt mosad. Det ligger hjul uppe på trottoaren. Lite längre bort står en liten vit bil som är bucklig på sidan, säger Jonas Berge, Mitt i:s medarbetare som kom dit strax efter att olyckan hade hänt.

Singelolycka

Enligt polisen var det en singelolycka.

– Motorcykeln har gått emot en bil som stod där som har fått skador, men det var efter att den föll, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens pressenhet.

Hon bekräftar att MC-föraren är skadad, men vet inte hur allvarligt. Inga andra personer ska ha skadats i samband med olyckan.

– Han är på väg till sjukhus i ambulans just nu, säger hon.

Jagades av polis

Så här berättar ett vittne som såg hela olyckan:

– Först kom en polisbil körande snabbt på Hornsgatan och efter den en polismotorcykel. När denne svängde in på Lignagatan kom en annan motorcykel körande i jättehög hastighet bakom den, varpå polismotorcykeln svängde om och följde efter. När den privata MC:n kom fram till korsningen vid Liljeholmsbron hade den ingenstans att ta vägen.

Enligt Eva Nilsson på Stockholmpolisen ska en patrull först ha fått syn på MC:n vid Zinkensdam.

– Eftersom den kördes vårdslöst gjorde de en U-sväng och följde efter, säger hon.

Motorcykeln kom i hög fart nedför Hornsgatan. Foto: Jonas Berge