Foto: Mostphotos

MC-förare kolliderade med polisbil – avled

Man på motorcykel kolliderade under onsdagskvällen med en polispatrull norr om Fjärdhundra. Mc-föraren avled senare på sjukhus.

  • Publicerad 09:18, 4 aug 2022

På onsdagskvällen får polisen ett larm om att en privatperson misstänkte att en mc-förare som kört omkull utanför Enköping, var alkoholpåverkad. Personen som larmade hade hjälpt mc-föraren upp efter olyckan.

Kort därefter fick en polispatrull syn på mannen på riksväg 70 i riktning Sala.

Patrullen försöker stoppa mannen, men föraren vägrar stanna och ett kortare förföljande inleds som dock, enligt polisen, avbryts kort därefter.

I höjd med Fjärdhundra svänger föraren av vägen och fortsätter mot länsväg 254.

Därefter, vid 20-tiden, kolliderar motorcykelföraren med en annan polispatrull.

I samband med kollisionen skadas mc-föraren allvarligt. Mannen, som är i 55-årsåldern, körs med ambulans till sjukhus med kritiska skador.

02.39 på torsdagsmorgonen går polisen ut med informationen att mc-föraren avlidit av sina skador och att anhöriga ska vara underrättade.

Både polisbilen och motorcykeln är tagna i beslag för en teknisk undersökning.

Polisen utreder ärendet som vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.

Särskilda åklagarkammaren är informerad om ärendet och en förundersökning har inletts för att utreda polisens agerande i samband med händelsen. I nuläget finns ingen misstänkt.

Fyller livet med upplevelser

Nyheter Kristina Eriksson står överst på Kristdemokraternas valsedlar. – För mig är det viktigt att alla människor får fatta beslut om sina egna liv, säger hon.måndag 8/8 14:19

Flås på åsen – i tre timmar

Nyheter Enköpingsbon Magnus Westerlund bjuder in till löparfest på Gröngarnsåsen. Reglerna är enkla. Spring så många varv du mäktar med på tre timmar.måndag 8/8 8:41