Max vill rädda en miljon liv om året

Max M. Mohammadi, från Sundbyberg, har utvecklat en teknologi för att tidigt upptäcka hjärt- och kärlsjukdomar med hjälp av artificiell intelligens. Nu prisas han som Årets studentföretagare och får förutom 150 000 kronor, en plats i den internationella finalen i Toronto.

  • Publicerad 07:53, 21 jan 2018

Till vardags studerar Sundbybergsbon Max M Mohammadi på KTH.

Han har även grundat företaget Hippogriff och där utvecklat Heartstrings – en teknologi för att tidigt diagnosticera hjärt- och kärlsjukdomar med hjälp av artificiell intelligens.

Nyligen vann Max tävlingen Årets studentföretagare, ett pris som innebär en prissumma på 150000 kronor plus en plats i den internationella finalen i Toronto, Kanada.

  Jag är oerhört tacksam att få detta pris och chansen att representera Sverige i den globala tävlingen. Att bli Årets studentföretagare betyder väldigt mycket. Det kommer att bidra till min vision att rädda en miljon liv om året, säger Max M Mohammadi.

Årets studentföretagare är en tävling för studenter på kandidatnivå, vilka vid sidan av sina studier på universitet eller högskola, driver företag.

Den svenska uttagningen, Årets studentföretagare, arrangeras av Entreprenörskapsforum och Tillväxtverket.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Inställda pendeltåg och förseningar i trafiken

Nyheter Spårfel drabbar morgonpendlarna Det är en bökig morgon för många pendlare med förseningar och inställda avgångar i pendeltågstrafiken. Orsaken är ett spårfel och signalfel mellan Spånga och Sundbyberg.onsdag 22/9 7:34

Företagare väljer kollektiv framför kontor

Nyheter Flexibla arbetsplatser kan bli vanligare efter pandemin Kontoren och våra beteenden på arbetsplatsen kommer att förändras tror forskaren Lena Lid Falkman – vi kollade in i Signalfabriken där ett nytt kontorskollektiv öppnade i augusti.söndag 19/9 1:20

Forskaren: Stora kontor kommer inte att dö ut

Nyheter Men arbetsplatsen kommer att förändras rejält efter pandemin Människan är en så pass social varelse att stora kontor aldrig lär försvinna, menar forskaren Lena Lid Falkman. Samtidigt tror hon att arbetsplatser kommer att förändras och att coworking blir...söndag 19/9 1:15