Max vill rädda en miljon liv om året

Max M. Mohammadi, från Sundbyberg, har utvecklat en teknologi för att tidigt upptäcka hjärt- och kärlsjukdomar med hjälp av artificiell intelligens. Nu prisas han som Årets studentföretagare och får förutom 150 000 kronor, en plats i den internationella finalen i Toronto.

  • Publicerad 07:53, 21 jan 2018

Till vardags studerar Sundbybergsbon Max M Mohammadi på KTH.

Han har även grundat företaget Hippogriff och där utvecklat Heartstrings – en teknologi för att tidigt diagnosticera hjärt- och kärlsjukdomar med hjälp av artificiell intelligens.

Nyligen vann Max tävlingen Årets studentföretagare, ett pris som innebär en prissumma på 150000 kronor plus en plats i den internationella finalen i Toronto, Kanada.

  Jag är oerhört tacksam att få detta pris och chansen att representera Sverige i den globala tävlingen. Att bli Årets studentföretagare betyder väldigt mycket. Det kommer att bidra till min vision att rädda en miljon liv om året, säger Max M Mohammadi.

Årets studentföretagare är en tävling för studenter på kandidatnivå, vilka vid sidan av sina studier på universitet eller högskola, driver företag.

Den svenska uttagningen, Årets studentföretagare, arrangeras av Entreprenörskapsforum och Tillväxtverket.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Från "dopad" marknad till pristapp i Solna och Sundbyberg

Nyheter "Vissa bostäder har tappat mer i värde än andra" Bostadspriserna har dalat i länet, så även i Sundbyberg och Solna. Men lokala mäklare som Mitt i har pratat med tycker inte att vare sig säljare eller spekulanter ska oroa sig.fredag 12/8 15:20

Ukrainska barn fick vind i seglen på Ulvsundasjön

Nyheter Läger: "Roligast är när det blåser som mest" Kriget i Ukraina har fått en oväntad följd för några av de barn som flytt till Sverige. På Solna seglarskola odlar de ett nytt intresse, som kaptener till sjöss.fredag 12/8 15:12

Nu blickar krögarna framåt: "Kul med mycket att göra igen"

Nyheter Gästerna återvänder till kroglivet Den första sommaren på två år helt utan restriktioner är i full gång. Hungriga gäster har börjat hitta tillbaka till restaurangerna i Solna och Sundbyberg, samtidigt spås nya orosmoln.fredag 5/8 13:30