Max vill rädda en miljon liv om året

Max M. Mohammadi, från Sundbyberg, har utvecklat en teknologi för att tidigt upptäcka hjärt- och kärlsjukdomar med hjälp av artificiell intelligens. Nu prisas han som Årets studentföretagare och får förutom 150 000 kronor, en plats i den internationella finalen i Toronto.

  • Publicerad 07:53, 21 jan 2018

Till vardags studerar Sundbybergsbon Max M Mohammadi på KTH.

Han har även grundat företaget Hippogriff och där utvecklat Heartstrings – en teknologi för att tidigt diagnosticera hjärt- och kärlsjukdomar med hjälp av artificiell intelligens.

Nyligen vann Max tävlingen Årets studentföretagare, ett pris som innebär en prissumma på 150000 kronor plus en plats i den internationella finalen i Toronto, Kanada.

  Jag är oerhört tacksam att få detta pris och chansen att representera Sverige i den globala tävlingen. Att bli Årets studentföretagare betyder väldigt mycket. Det kommer att bidra till min vision att rädda en miljon liv om året, säger Max M Mohammadi.

Årets studentföretagare är en tävling för studenter på kandidatnivå, vilka vid sidan av sina studier på universitet eller högskola, driver företag.

Den svenska uttagningen, Årets studentföretagare, arrangeras av Entreprenörskapsforum och Tillväxtverket.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10