Johan Rindevall och en kollega hjälps åt att få skylten på plats. Foto: Läsarbild Stefan Nilsson

Matmissionen öppnar igen på Hägerstensåsen

Matmissionen på Hägerstensåsen öppnar igen den 26 juni. – Alla är jättetaggade att få börja jobba igen, säger verksamhetschefen Johan Rindevall.

  • Publicerad 15:39, 20 jun 2018

Den 14 mars 2017 slog Matmissionen upp dörrarna på Hägerstensåsen – Stadsmissionens matbutik där ekonomiskt utsatta människor kan handla mat till ett lägre pris.

Butiken blev snabbt populär. Många blev ledsna när den tvingades stänga på grund av en omfattande vattenläcka, vid årsskiftet. Men nu är lokalen på Bäckvägen 147 renoverad. Den 26 juni klockan 12 öppnar den igen.

– Vi har gått som på nålar i väntan på beskedet. Nu är alla jättetaggade att få börja jobba igen, säger Johan Rindevall, verksamhetschef vid Matcentralen, där Matmissionen ingår.

Billigare med medlemskort

Stadsmissionen driver Matmissionen på två platser – i Veddesta i Järfälla och på Hägerstensåsen. Alla är välkomna att handla i butikerna som har en billig profil. Den som får ett medlemskort behöver dessutom bara betala en tredjedel av priset på en vara.

– Vi har delat ut ungefär 3 000 medlemskort hittills. De gäller i ett år, så jag kan inte säga exakt hur många som har kort nu. Men behovet är stort, det märker vi inte minst på alla som ringer och frågar om när butiken på Hägerstensåsen ska öppna igen, säger Johan Rindevall.

Han uppskattar att 150–200 kunder kom till butiker på Bäckvägen varje dag. Fler som inte hade medlemskort brukade handla där, än i Järfälla.

När butiken nu öppnar igen blir öppettiderna klockan 12–17.30 på vardagar. Fem personer ska jobba heltid i butiken, och tio ska arbetsträna.