Öppnar nytt. Sundbybergsborna kommer snart kunna njuta av både burgare och meze. Foto: Linda Gren/Tatsiana Vrangel

Matexplosion i Sumpan – fyra nya restauranger öppnar

Snart kan Sundbybergsborna frossa i hamburgare, meze, pokébowls och tapas från hela världen. Det när fyra nya restauranger snart slår upp portarna i centrala Sundbyberg.

  • Publicerad 15:01, 13 feb 2020

Babas och Mezefabriken är två restauranger som expanderat snabbt runt om i Stockholm. Den nyaste placeringen blir vägg i vägg på Ekenbergsvägen i Sumpan.

– Egentligen skulle vi ha öppnat i november men det har blivit förseningar så nu siktar både vi och Babas på att öppna senast andra veckan i mars, säger Peyman Pournouri, ägare av Mezefabriken.

De kommer att servera mat med smaker från både medelhavet och Mellanöstern. Peyman ser Sundbyberg som ett attraktivt område med både potentiella företagskunder från Solna Business park, och nyinflyttade i det växande bostadsområdet.

– Jag hoppas på en bra mix av besökare, säger Peyman.

"Varför åka till stan?"

Medan Mezefabriken även finns i innerstan så håller sig Babas till förorter.

– Det är vår grej, att satsa på förorter där det fattas bra burgarställen. Varför åka ända till stan när man kan få samma råvaror för ett billigare pris här ute, säger en av ägarna av Babas burger and bite, Mohamed "Kalle" Khalifi.

Kalle är inte rädd för att en konkurrens med Mezefabriken kan slå mot restaurangen.

– Det är helt olika mat och till viss del olika kundkretsar. Till oss kommer främst folk mellan 18-30 år, säger han.

Även till Signalfabriken kommer två nya restauranger. Det är dels Hawaii poké som öppnar sin andra restaurang i Sundbyberg, och Pinchos som satsar på smårätter och godisdrinkar. Båda planeras öppna framåt sommaren.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47

Premiärdags för Bio Bristol på Sturegatan

Nyheter Riktiga biostolar på Sveriges näst brantaste läktare I helgen har historiska Bio Bristol äntligen nypremiär – den här gången med en stor röd vägg av biostolar. – Man kommer att märka hur mäktig salongen är, säger Anna-Lena Arreborn.fredag 9/10 8:21

Sofia Reideborn blev SIKs första kvinnliga seniorspelare

Sport I somras pausade hon målvaktskarriären – nu är Sofia Reideborn första kvinna att spela seniorhockey i Sundbybergs IK. – Fruktansvärt kul, säger hon.tisdag 6/10 12:28