Anna-Lena Hesselgren hoppas att deras initiativ ska hörsammas av många. Foto: Privat

Matbutikens initiativ: Rabatt om du handlat hos lokala krogar

Öppet tidigare för riskgrupper och gratis hemkörning. Nu lanserar Ica Nära Essingen ett initiativ för att stötta de lokala restaurangerna och kaféerna i coronakrisen.

  • Publicerad 10:24, 25 mar 2020

Ica Nära Essingen har sedan coronakrisen slog till på allvar bland annat öppnat tidigare samt erbjuder gratis hemkörning för riskgrupper, något som fått stor uppskattning enligt handlaren Anna-Lena Hesselgren.

–  Det har varit väldigt uppskattat. Jag ser ingen ekonomisk vinning i detta utan gör det för att det är kul att hjälpa till. Vi levererar ungefär fem kassar om dagen, hittills har det bara varit på Lilla Essingen men andra får också höra av sig.

Samtidigt som trycket på många matbutiker är stort, är nödropen från andra verksamheter som restauranger och kaféer många. Därför har butiken nu beslutat om en kampanj för att stötta de lokala krogarna och fiken. Den som handlar för minst 100 kronor på en lokal restaurang, kafé eller bageri på Lilla och Stora Essingen, och visar ett kvitto på köpet i butiken, får fem procents rabatt på matvaror.

–  Vi vill ha kvar våra lokala restauranger och kaféer. Jag har sett liknande initiativ på andra håll och känner att det är klart att vi ska stötta med det vi kan. De har det mer tufft än vi, säger Anna-Lena Hesselgren.

Erbjudandet kommer till en början att gälla till 5 april och gäller inte spel, tobak eller receptfria läkemedel. Ett kvitto per köp gäller och endast i bemannad kassa. Det går inte att kombinera med andra procentrabatter.

–  Vi kör till nästa söndag så får vi se sen. Vi gör hellre saker lite oftare och när det fattas nya beslut så kan vi uppdatera, säger hon.