Stefan Pettersson ordnar Rock mot läktarvåld på Hotell Globen på lördag. Foto: Eva Tonström

Mat och musik ska skapa lugn på läktarna i Söderort

Mot läktarvåld och för en ny ishall i Kärrtorp. Det är syftet med nystartade Rock mot läktarvåld, som har premiär i helgen.

  • Publicerad 13:08, 23 dec 2015

Hammarbyaren, hockeyfantasten och musikern Stefan Pettersson har ledsnat på allt våld på läktarna så fort det är match på arenorna vid Globen och Solna, särskilt vid derbyn. Nu bjuder han in till häng med musik och mat – över klubbgränserna.

– Alla som gillar hockey och musik, och ogillar våldet på läktarna är välkomna. Vi vill kunna gå på hockey och fotboll med barnbarnen och se en bra match, men man vågar inte ta med dem. Har man en Bajenhalsduk på sig efter ett derby där Djurgården förlorat, riskerar man att åka på stryk, eller tvärtom om Bajen vunnit, säger han.

Bjudit in andra klubbar

Under parollen Rock mot läktarvåld spelar han med sitt band Steve Future Blues Band på lördag 26 december på Hotell Globen. Stefan Pettersson är med i Hammarby Oldtimers hockey, ett veterangäng som tränar hockey regelbundet, och han har bjudit in andra Oldtimers från AIK, Djurgården, Leksand och Brynäs till lördagens konsert.

– Vi valde att bjuda in dem för att visa att idrotten och musiken förenar över gränserna, utan våld och hat. Jag hoppas att det kommer många, det vore jäkligt kul, säger Stefan Pettersson.

Ishall i Söderort

Totalt säljs 180 biljetter och överskottet går till en nystartad ishallsstiftelse som ska jobba för att det byggs en ishall i Söderort.

– Vi startar den nu och det blir en grundplåt för att bygga en ishall på Kärrtorps IP. Det saknas i våra områden.

Om det blir lyckat är planen att genomföra liknande event flera gånger framöver, enligt Stefan Pettersson.

Rock mot läktarvåld

Var: Hotell Globen, Arenaslingan 7, bredvid Globen

När: Annandagen, 26 december, kl 18.30–23.55

Hur: Biljetter kan enbart köpas i förväg via FB-sidan Rock mot läktarvåld. I entrépriset ingår mat.

Visa merVisa mindre