Den som tycker om att fira högtiden på traditionellt vis har alla chanser i år.

Det största evenemanget blir på Kyrkängen nedanför Vallentuna kyrka. Klockan 18 på torsdagskvällen kläs stången och mellan 14 och 16 på midsommarafton bryter firandet loss med folkdanslag och dans kring stången.

Vallentuna hembygdsförening arrangerar.

Även i Brottby kläs stången på torsdagskvällen. Det sker vid Kvarnstugan och Össeby hembygdsförening bjuder på fika efteråt.

Dagen därpå blir det midsommarfirande mellan 11 och 14. Stången reses klockan 12 och det ordnas otterier, tipsrunda, servering.

I Orkesta-Lindholmen har det också varit pandemiuppehåll. Men på midsommarafton blir det lövade skrindor från Lindholmens station kl 12. En timme senare börjar dansen kring stången vid Orkesta bygdegård. Lotterier, chokladhjul, fiskdamm, pilkastning, midsommarspel och servering.

Stången kläs och reses kvällen innan från 18.

Tänk på att det är svårt att parkera vid bygdegården, Orkesta hembygdsförening rekommenderar att man ställer bilen vid stationen och "tar traktorskjuts" därifrån.

I Frösunda blir det som vanligt midsommarfirande på Björkvallen. Stången kläs klockan 11 på midsommarafton och reses en timme senare. Det blir dans, lekar och fika.

Frösunda hembygdsförening och Frösunda sportklubb arrangerar.