Trolldomsministeriet i Ekerö kommunhus

I samarbete med idélabbet förvandlas Ekerö kommunhus till Trolldomsministeriet! Lös magiska uppdrag och svara på kluriga frågor för att lära känna kommunens olika verksamheter. För alla mellan 7 och15 år, onsdag 28 oktober, kl 13-16.

Även kulturskolan håller i flera spännande höstlovskurser. Här är några av dem:

Fota med hålkamera

Ekerö kulturskola håller en kurs i kameralöst fotografi 26-27 oktober vid Tappström.

Bygg en egen hålkamera att fotografera med. Sedan framkallas bilderna på giftfritt sätt. Man får kunskap i hur man med enkla metoder kan bygga en kamera. 11-15 år.

Gratis prova på sång eller trummor

Det blir även gratis prova på sång eller trummor måndagen den 26 oktober vid Tappen på Ekerö kulturskola. För barn 8-11 år och en kurs för ungdomar 12-15 år.

Bli klar med låten

Vill du skriva egna låtar med kulturskolan? I den här workshopen får du hjälp med din ofärdiga låt eller idé. Den 26 oktober vid Tappen. Ålder: 13-20

Prova på olika instrument

Prova att spela blockflöjt eller tvärflöjt. Två lektioner 26-27 oktober vid Tappen och i Stenhamra. Det finns även gitarrkurser både för barn och för ungdomar den 26-27 oktober på Kulturskolan.

Pjäs för småttingar

På Ölsta i Folkets Hus spelar Pygmeteatern "Har du hört att Rosie bitit i gräset?" För barn 4-10 år, söndagen den 25 oktober. Anmälan görs direkt till Folkets Hus.

Tänk på att aktiviteterna kräver föranmälan.