Det är på Lidingö det händer i sommar. I alla fall om du är mellan 13 och 19 år.

Lidingö stads ungdomsavdelning har byggt upp ett ambitiöst och fartfyllt sommarlovsprogram med massor av aktiviteter av vitt skilda slag. Alltihop går under namnet SOL, summer on Lidingö.

– Det blir vattenhopp på Bosön, olika föreningar är mer. Laserdome var här och byggde upp en hel arena och så har vi aktiviteter för tjejer med bland annat styrkelyft och kanot, säger Tuva Flodin på Lidingö stad.

De första veckorna på sommarlovet håller man till på Hustegaholm där en utomhusklubb byggts upp med tält, solstolar och mysiga kuddhögar.

Flera abborrar

När Mitt i hälsar på pågår ett dagläger med Sticklinge fishing crew.

– De får åka ut med båtar, uppleva vatten och fiskelycka och även tillverka egna drag och sådant. De har byggt upp en hel station, säger Tuva Flodin.

Vad är det du gillar med att fiska?

– Det är fridfullt, långt bort från all stress och skolan. Men det är inte bara själva fisket, utan allt runt omkring. Jag var med i Arjeplog, vi hittade ett älghuvud och naturen där var helt fantastisk, säger han.

Efter vecka 25 kommer SOL att flytta sin bas till Elverket, en pop-up fritidsgård ska byggas upp.

Här kan ungdomarna bland annat producera musik, vara med på dansläger och prova olika idrotter som frisbeegolf, padel och golf.

– Jag tror att det är det är många som behöver oss i sommar. Många är hemma och vill träffas och göra roliga grejor, säger Tuva Flodin.

Sticklinge fishing crew är en grupp som har blivit allt mer populär. Bland annat har man arrangerat fiskeläger i norrländska Arjeplog.

En av dem som varit med ett tag är Lucas Jonas, 15 år. Medan Mitt i står och snackar med fiskarna på bryggan drar han upp flera abborrar.