ABBES. Georges och Sabah Ghazal blev glatt överraskade när Hanna Broberg dök upp på måndagskvällen. Cloden Makhoul (tvåa från höger), en av de nya ägarna till Abbes, var också på plats. Foto: Privat

Massor av kärlek sista dagen på jobbet

Många sörjer att Sabah och Georges på Abbes närlivs och pizzeria går i pension efter 38 år. Glädje var det dock när invånare i Brunnby Vik bjöd det populära paret på en rejäl överraskning sista arbetsdagen.

  • Publicerad 14:20, 11 feb 2021

Det kommer att bli jätteskönt, men det skär i hjärtat också.

TACK. 126 familjer i Brunnby Vik samlade ihop över 7 000 kronor till avtackningspresenten. Foto: Privat

Abbes närbutik i Brunnby Vik är lite av en institution i Väsby. I 38 år har Sabah och Georges Ghazal stått bakom disken och servat kunder med mjölk, bröd, pizza och semlor.

 Men även värme och mycket kärlek.

– Vi har sett många barn växa upp här i Brunnby Vik. Nu är de vuxna och har egna barn. Vi har en speciell relation till folk efter så lång tid, säger Sabah.

Varje lördag

En som har vuxit upp i området är Hanna Broberg.

– Jag handlade på Abbes varje lördag när jag var liten och har känt dem hela livet. De har betytt mycket för många. Trots allt som hänt genom åren med brand, rån och inbrott har de alltid varit glada och positiva och kämpat på.

När Hanna hörde att närbutiken skulle byta ägare ville hon göra en insamling för att köpa en present som tack för alla år. I söndags kväll la hon upp ett inlägg i facebookgruppen ”Vi i Brunnby Vik”.

– På tre timmar hade folk swishat in över 6 000 kronor, säger hon.

Totalt kom drygt 7 000 kronor in från hela 126 personer.

Blev rörda

På måndagskvällen dök så Hanna upp med barnen, pappa Åke och mamma Ninnie på Tunavägen 4. Med sig hade de bland annat blommor, tårta, bubbel och presentkort på en övernattning på spahotell.

– Det var verkligen en överraskning, vi blev så rörda. Tänk att så många i Brunnby Vik har samlat ihop det här, och på så kort tid. Det betydde jättemycket för oss och vi kommer aldrig att glömma det, så länge vi lever, säger Sabah med lätt darr på rösten.

Hur känns det att bli pensionär?

– Det kommer att bli jätteskönt, men det skär i hjärtat också. Vi har ju haft butiken sedan 1982.

Hon ser mest fram emot att vara fri och inte behöva stressa på morgonen.

– Vi hade tänkt resa när vi blir pensionärer eftersom vi har varit så låsta vid butiken. Vi får se när det är möjligt igen. Kreta är favoriten.

Abbes kommer att drivas vidare av två familjer, som enligt Sabah endast tänker göra några mindre förändringar.

Hur blir det med Abbes populära semlor?

– Kunderna har bett att jag ska dela med mig av receptet till de nya ägarna. Så det måste jag göra, säger hon och skrattar.

PRESENT. Sabah och Georges Ghazal tar emot en present av Hanna Broberg, initiativtagare till insamlingen. Foto: Privat