Balansera Mera. Så heter kampanjen för äldre som genomförs i bland annat Sollentuna 28 september–2 oktober. Foto: Socialstyrelsen

Massor av aktiviteter för Sollentunas seniorer i veckan

Den här veckan uppmärksammar kampanjen Balansera Mera hur förebyggande arbete kan minimera risken för fallskador hos äldre. I Sollentuna är det Solom och Sollentuna Seniorgymnastik som står för utbudet.

  • Publicerad 08:02, 28 sep 2020

– Vi kommer att erbjuda covidsäkra aktiviteter i mindre grupper utomhus under Balansera Mera-veckan. För att nå så många som möjligt ska aktiviteterna ambulera mellan Tureberg, Helenelund och Edsberg, där finns goda möjligheter till utomhusaktiviteter med närhet till våra seniorträffar, berättar Eva Berggren, affärsområdeschef på kommunens vård- och omsorgsbolag AB Solom.

Kubb och stavgång

Balansera Mera-veckan är en nationell kampanj från Socialstyrelsen med stort fokus på rörelse och träning för att minska risken för fall i vardagen.

– Hos oss finns möjlighet att delta i allt ifrån kubb och stavgång till qigong och utomhusgymnastik. Det handlar om att träna både balans och styrka och det kan man göra på många olika sätt, säger Ulrika Kullberg som är sjukgymnast och biträdande verksamhetschef på Solom.

Frågestunder med Nils

Utöver fysiska aktiviteter finns även möjlighet att delta i frågestunder om både fallprevention och träning.

– Nils från Fixartjänsten kommer varje dag att ha frågestund utomhus med fokus på vad man själv kan göra för att undvika fall i vardagen. Det finns också möjlighet att delta på frågestunder om träning via Skype, säger Ulrika Kullberg.

Ladda ner programmet

Soloms aktiviteter kräver föranmälan dagen innan på grund av att de genomförs i mindre grupper.

Anmälan görs via Seniorlinjen på tel. 08 128 242 22.

Mer information och programmet för veckan finns på www.solom.se/senioraktivitet för nedladdning.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50

City Gross siktar på att slå upp portarna först

Nyheter "Vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det." City Gross stängde sin butik i Stinsen sommaren 2019 och gör nu comeback i Häggvik då man öppnar i det nya handelskvarteret. – Jag törs inte säga exakt när, men vi öppnar först, sedan kommer Willys...onsdag 28/10 4:30