ÄNTLIGEN! Nu är sommarlovet här. För den som inte bara vill bada finns det en hel del aktiviteter i Upplands Väsby.

Massor att göra på sommarlovet

Det blir ett annorlunda sommarlov för barn och ungdomar i Väsby. Många fler kommer att stanna hemma på grund av coronapandemin. Här kommer tips på vad du kan göra på hemmaplan.

  • Publicerad 11:40, 12 jun 2020

Upplands Väsby kommun ordnar, coronapandemin till trots, en hel del sommarlovsaktiviteter. Här är ett urval:

Sommarbio på Messingen

Filmvisning varje måndag klockan 10.30 och 14 hela sommarlovet, med start 15 juni. Det blir en blandning av filmer för olika åldrar och smaker och på olika språk. Max 25 besökare. Gratis biljett krävs. Boka plats i Messingens reception

Sommarboken

Läs minst tre böcker under sommaren – få en bok i present! För dig mellan 6 och 18 år. Årets sommarboksfolder samt sommarpåse kan hämtas fram till den 30 juni.

Arabisk sagosommar

Varje tisdag (23 juni till 28 juli) berättar Zina en ny spännande saga på arabiska för barn. Efter sagan blir det pyssel kring sagans tema. Plats: Upplands Väsby bibliotek.

Vikingagården Gunnes gård

Öppettider: Juni–augusti: Tisdag till söndag 10–16. Gratis kort visning varje lördag kl 11.
I sommar även djurvårdarkurs och teaterkurs som kräver föranmälan. Plats: Ryttargatan 270, Smedby.

Vilundaparken

Väsby kommuns största idrottsanläggning. Här finns hallar och planer för många olika sporter och en aktivitetspark för skateboard, kickbike och spontanidrott.

Paddla

Hyr en kanot och paddla ut på upptäcktsfärd i vikingaland. I Mälaren finns bra paddlingsmöjligheter med tillfällen till strandhugg med fornborgar, fågelvikar och sandstränder. Kanotklubben Glid har kanotuthyrning i närheten av Kairobadet.

Hinderbana

Vid Runbyspåret finns en 2,1 km lång hinderbana med elva hinder av olika svårighetsgrad. Banan utgår från spårcentralen i Runby.

Discgolf i Sanda

Sanda discgolfbana är en skogsbana med nio hål som passar alla spelare. Principen är den samma som i golf, men i stället för boll och klubba används en disk som kastas i en metallkorg av kedjor.