Massor att göra på sommarlovet för Sollentunas barn och unga

Gymnasieeleverna går på sommarlov i dagarna och Sollentunas grundskolor har avslutning på torsdag. På grund av coronapandemin kan det bli fler än vanligt som firar sommarlov hemma i Sollentuna i år – och för dem erbjuder kommunen en mängd olika aktiviteter som är gratis i sommar.

  • Publicerad 11:00, 9 jun 2020

– Inte minst med tanke på coronapandemin så kommer alla våra utomhusaktiviteter ha stor betydelse. Vi i kultur- och fritidsnämnden är glada över att ansvariga för sommaraktiviteterna har lyckats få fram ett så omfattande och omväxlande sommarprogram i år, säger nämndens ordförande Magnus Ramstrand (KD).

Det blir både öppna drop-in-aktiviteter och mer planerade aktiviteter som du behöver anmäla dig till i förväg. Årets aktiviteter är mestadels utomhus och anpassade för att minska smittspridning.

Ännu mer att göra tillkommer

Här finns sommarprogrammet på kommunens hemsida, med information om hur man anmäler sig till de olika aktiviteterna.

Flera aktiviteter och mer information kommer snart. Därutöver kommer fritidsgårdarna att ha ett omfattande program, bland annat skapas en tillfällig fritidsgård utomhus på Edsvik, förklarar Magnus Ramstrand.

– Våra mobila fritidsledare kommer att vara i tjänst hela sommaren och kommer att kunna erbjuda olika aktiviteter, säger han.

Sport och kultur

Här är några exempel på vad som finna på kommunens sommarprogram:

Biblioteket anordnar workshop i skrivande klockan 13–15 den 30 juni och 2, 7 och 10 juli. I Slottsparken, vid regn inne i slottet. Föranmälan krävs.

Bibblan ordnar också ”Rita med Pernilla Stalfelt” klockan 13 i Slottsparken (vid regn flyttas det in i slottet) den 3 juli. Föranmälan krävs.

Sollentuna Tennisklubb arrangerar gratisläger för barn och unga som får prova på inte bara tennis utan även bland annat basket, fotboll, innebandy, baseboll, pingis och amerikansk fotboll. Verksamheten är corona-anpassad och har plats för max 50 deltagare, föranmälan krävs. Vecka 29 på Edsbergs sportfält.

Med Sollentuna Kanotklubb kan alla 6–15-åringar (med intyg att de kan simma 200 meter) testa Stand up paddle boarding, SUP, som utförs stående på en surfbräda med en lång paddel i händerna.

Sollentuna Backhopparklubb erbjuder corona-anpassad prova-på-backhoppning med erfarna ledare.

Möjligheternas plats är med och ordnar olika utomhusaktiviteter i Malmparken, så som fotboll, basket, löpning och andra aktiviteter efter önskemål. För 15–20-åringar finns möjlighet att testa kampsport utomhus eller kanske calisthenis där man tränar med sin egen kropp som tyngd.

I vecka 26 anordnar kommunen en aktivitetsfestival för barn och unga, Street Pep, i samarbete med Fryshuset. Besökarna ska kunna testa många olika aktiviteter på Turebergs torg, i Malmparken och på Arena Satelliten.

Ungdomshuset Satelliten har även badbuss måndag–fredag vecka 29–31. Dessutom planeras för dansworkshop med Niki Homand i vecka 28 och DJ-skola med Samir Salmi i vecka 28 eller 29.

Det finns ännu fler aktiviteter och ytterligare några ska alltså tillkomma, så håll koll på sommarprogrammet.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna har utsetts till Årets biltvättarkommun

Nyheter Kreativ informationskampanj gav pris från Hållbar biltvätt. Sollentuna kommun är bäst i Sverige på att informera och uppmuntra sina invånare till att inte tvätta bilen på gatan. Tack vare sina insatser har kommunen nu utsetts till Årets biltvättarkommun 2020...tisdag 20/10 9:47

Nu är Röda Korsets nya second hand-butik invigd

Nyheter Mindre lokal ska ge större lönsamhet. En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrestråket i Tureberg. – Härmed förklarar jag vår nya butik invigd, sa Joakim...tisdag 20/10 5:15

Oförändrad skatt i Alliansens budget för 2021

Nyheter De ekonomiska prognoserna präglas av stor osäkerhet. Nu har den styrande Alliansen i Sollentuna presenterat sitt budgetförslag för de kommande åren.måndag 19/10 14:30