Kreativiteten flödar. Skollediga barn är välkomna till skaparverkstaden på Stallbacken i Edsvik under lovet. Foto: Maria Stadell

Massor att göra i Sollentuna på höstlovet

Spökrunda, skridsko, skaparverkstad och skateskola. Det är några av många aktiviteter som kommunen erbjuder för Sollentunas barn och unga under höstlovet.

  • Publicerad 14:15, 22 okt 2020

Skaparverkstad på Stallbacken där barnen kan skapa i olika material så som trä, papper, deg, pärlor och färg. En kreativ verksamhet där både barn och unga får möjlighet att utforska sitt skapande. För dig som behöver handledning finns personal på plats. Materialet ingår i entréavgiften.

När? Torsdag till söndag klockan 11–16, Stallbacken, Landsnoravägen 42, Edsvik. Barn och vuxna tillsammans, max två barn per vuxen. Åldersgräns: från 4 år. 

80 kronor per barn och timme. Föranmälan krävs och kan göras här. Materialet ingår i entréavgiften. På torsdagen och fredagen under höstlovet är skapandet kostnadsfritt, men förbokning krävs.

Skräckinjagande spökrunda på Edsbergs slott. Bli spådd i kaffesump, få en guidad tur av greven på slottet, lös rebus och få en spöklik makeup.

När? Torsdag 29 oktober klockan 19–22, Edsbergs slott. 12–17 år, ingen föranmälan krävs.

Skapa ditt egna datorspel. Du som är nyfiken på programmering kan ansluta dig till Hemkodats digitala workshop där du får lära dig hur du kodar ditt alldeles egna spel i scratch. Du deltar hemifrån och behöver tillgång till en dator och internet.

När? Onsdag 28 oktober klockan 14. Från 10 år, anmälan via via E-post till biblioteket@sollentuna.se.

Badäventyr på Kokpunkten. Dagsutflykt till äventyrsbadet Kokpunkten med fritidsledare från Sollentunas fritidsgårdar.

När? Tisdag 27 oktober, buss från Arena Satelliten klockan 12.30. 12–17 år. För anmälan, besök någon av fritidsgårdarna Gillet, Lunden, Qben eller Ringen.

Mer info på kommunens hemsida

Dessutom finns bland annat möjlighet att prova på basket med Viby Basket, skateskola, skridsko i ishallen, filmskola och chans att lära sig att trycka egna t-shirts och göra egna pins.

Ytterligare aktiviteter kan tillkomma. Här finns uppdaterad information på kommunens hemsida.

Coronaanpassat höstlov

Några aktiviteter kräver föranmälan, men till de flesta är det bara att komma dit när de börjar.

De flesta av aktiviteterna är kostnadsfria, men inte alla.

Alla arrangörer följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för aktiviteter och evenemang. Det innebär bland annat att aktiviteterna sker i mindre grupper, att alla ska stanna hemma från aktiviteterna om man är sjuk – det gäller även om man bara känner sig lite förkyld – och att det finns möjligheter till god handhygien.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen vänder – skridskobanor och fotbollsplaner öppnas igen

Nyheter Grönt ljus för träning utomhus Nu blir utomhusträningar och skridskoåkning återigen möjligt för Sollentunaborna. Från och med i morgon, den 18 januari, ska kommunen successivt öppna de utomhusanläggningar som tidigare hållits...söndag 17/1 15:21

Bedragare lurar äldre att de vill boka vaccinering

Nyheter Ber om bankuppgifter och e-legitimation Bedragare ringer runt till äldre och uppger att de kommer från 1177 Vårdguiden och vill boka tid för covid-vaccinering. Och för att kunna göra det behöver de bank-id eller inlogg på bankdosa.lördag 16/1 10:15

Facit efter krisåret: 2 196 Stockholmsföretag i konkurs

Nyheter Fortsatt tuff period väntar för många företagare Vi har tvingats se många butiker, restauranger och andra verksamheter slå igen under pandemin. Konkurserna i Stockholms län minskade ändå något sett över hela 2020 jämfört med året innan – men för...lördag 16/1 6:15