I den klassiska frågesportens final ställdes Måsöskolans klass 5B mot Ljungskileskolan från Ljungskile och Vallaskolan från Östersund.

Deras facit med alla rätt i deltävlingarna var historiskt då de var först att klara av det. Lika lekande lätt blev det dock inte i den mer kluriga riksfinalen. Men slutresultatet på 32 poäng var bäst, vilket gjorde att de kunde åka hem till Vega som Sveriges smartaste femteklassare.

– Jag känner mig stolt över mig själv och jag känner mig jätteglad. Det var väldigt kluriga frågor så nu är jag är utmattad och mållös samtidigt, säger Ida Abbas Abdi i ett pressmeddelande från Sveriges radio.

Noah Adayson var också mållös efter segern: 

– Jag kan knappt prata längre, sa Noah efteråt.

När de båda kunnat hämta sig lite efter att segern klargjordes kom ett mer tacksamt uttalande från dem båda.

– Det kändes skönt att vinna. Vi var nervösa innan men vi trodde ändå att vi skulle nå hela vägen. Klassen har varit snäll och stöttat och vi är alla jätteglada över segern, säger Ida och Noah i ett pressmeddelande från Haninge kommun.

– Ett stort grattis till klass 5B från Måsöskolan för finalvinsten i Vi i femman. Jag är särskilt stolt över den fenomenala insatsen från Ida och Noah, som dessutom slog rekord med alla rätt på samtliga deltävlingar, säger Tobias Hammarberg (L), grund- och förskolenämndens ordförande i Haninge.

"Finalsegern firas med popcorn och ballonger samt knytkalas och frågesport där föräldrarnas kunskap sattes på prov. Första dagen på sommarlovet har hela klassen bjudits in till kommunfullmäktige i Haninge kommun, där firandet och gratulerandet fortsätter", står det i pressmeddelandet.