OLYCKA. En arbetsplatsolycka inträffade i Upplands Väsby förra veckan. En maskinist träffades i ansiktet av en metallkoppling när han försökte få ut en betongklump ur en slang. Foto: Mostphotos

Maskinist slogs blodig av metallkoppling

En maskinist vid ett betongföretag fick föras till sjukhus sedan han slagits medvetslös av en metallkoppling på en slang. Arbetsgivaren har anmält olycksfallet, som inträffade i Upplands Väsby, till Arbetsmiljöverket.

  • Publicerad 10:30, 9 sep 2021

Det var förra onsdagen som olyckan var framme vid en byggarbetsplats i Upplands Väsby.

En maskinist skulle rengöra och tömma slangarna efter pumpning av betong.

Han fick enligt anmälan till Arbetsmiljöverket flera stopp under detta förlopp och "hade det kämpigt och stressigt att få ut betongen". När betongen till sist hade nått änden blev det ett sista stopp.

Maskinisten höll då slangen i ena handen samtidigt som han försökte slå med hammaren med den andra. När proppen till sist gick sönder blev det en kraftig rekyl och pumpslangen med metallkoppling träffade maskinisten i ansiktet.

Han slogs medvetslös och föll till marken, vilket också orsakade en blödning i bakhuvudet. Maskinisten fick enligt anmälan även hjärnskakning samt en fraktur i höger kindben.

Han fördes till sjukhus med ambulans.