– Syftet med att dyka upp så här kan bara vara att skrämma de åtalade och deras familjer. Några vittnen som skulle kunna påverkas finns inte, säger poliskällan till DN.

Inne i domstolsbyggnaden i Tureberg satt fem män som står åtalade för inblandning i ett försök till dubbelmord.

https://www.mitti.se/nyheter/personer-kastade-smallare-mot-polis-vid-tingsratten/repuef!2WMcUzj2HiOLaB0QolT3QQ/

Infekterad gängkonflikt

Det var i augusti i fjol som två män från en gruppering i Sätra enligt åtalet greps strax innan de skulle gå till attack med kalasjnikov mot medlemmar i Bandidos MC och Bredängsnätverket som skulle fira en födelsedag på en lekplats i Sätra.

Motivet tros ha varit hämnd då en nära vän till de gripna mördats i Sätra året innan. Enligt åtalet anslöt sig andra gäng till Sätragrupperingens planerade attack.

– Allt tyder på att det är flera intressenter som har gått ihop i ett projekt för att få bort gemensamma fiender, säger en poliskälla till DN.

https://www.mitti.se/nyheter/efterlyst-bandidosmedlem-jagas-for-grova-knarkbrott-i-sollentuna/repuda!AuJo6nCTu0a8LSdnOpw53w/

Ska ha knuffat polis

De utpekade måltavlorna har själva inte velat delta under rättegången. I stället dök alltså anhängare till Bandidos MC upp vid tingsrätten i Tureberg i torsdags, enligt DN:s poliskälla.

Polisen avlägsnade dem från tingsrätten och en av dem är nu misstänkt för förgripelse mot tjänsteman efter att ha knuffat en polis.