Maserati värd nära 500000 beslagtogs i lyckad trafikinsats

Den senaste veckan har trafikpolisen jobbat intensivt i Polisområde Stockholm Nord tillsammans med lokalpolisen i bland annat Sollentuna, Järfälla och Solna. Och samarbetet blev framgångsrikt.

  • Publicerad 11:30, 27 mar 2020

Veckans trafikinsats resulterade i att en mängd brottslingar stoppades, bland annat fyra drogpåverkade förare, en med falskt körkort, fyra olovliga körningar, två narkotikabrott, och därutöver utfärdades en mängd ordningsböter för bältesförseelser och fordonsbrister med mera.

Hade bara ”lånat” bilen

I onsdags, då trafikpolisen samarbetade med Lokalpolisområde Sollentuna och besökte Märsta för att upptäcka, rapportera och störa de kriminella nätverken där, beslagtogs bland annat en Maserati värd cirka 490 000 kronor.

Föraren saknade körkort och bilen togs därför i beslag som ett brottsverktyg. Eftersom föraren, som bara hade ”lånat” bilen, hade en större skuld till Kronofogden meddelades även ett så kallat förbudsmeddelade.

”Ska vara jobbigt att vara kriminell”

En annan förare blev av med en dyrbar Hublet-klocka då polisen kan misstänka att den är stöldgods.

”Ni som har fina märkeskläder, dyrbara klockor/smycken, dyrbar bil etc men saknar redovisad inkomst eller förmögenhet får räkna med att vi kommer att göra livet surt för er. Det ska vara jobbigt att vara kriminell”, skriver trafikpolisen på Facebook.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

De ska se till att butikerna följer pandemilagen

Nyheter Mitt i tar rygg på trängselinspektörerna Max 20 kunder i butiken och handsprit i entrén. I Barkarby outlet följs den nya pandemilagen till punkt och pricka, kan länsstyrelsens inspektörer konstatera. "Butikerna vill göra rätt", säger...tisdag 26/1 11:40

Kommunen anordnar digitalt möte om trygghet

Nyheter Anmäl dig i dag om du vill vara med på mötet på torsdag På grund av coronapandemin fungerar inte fysiska informationsmöten just nu, men digitalt går så klart bra. På torsdag anordnar kommunledningen ett första sådant informationsmöte online, och då är det...tisdag 26/1 5:40