Marwan Saliba hade ingen aning om vem den trevlige kunden var. Foto: Mostphotos

Marwan sålde kebab till världsstjärnan

Att Usher gjorde ett spontanbesök till Tensta och Rinkeby i fredags kväll blev snabbt en nyhet. Tydligen var han hungrig – och slog till på en kebab på grillen Gott Gott på Tenstaplan. – Så väldigt roligt, säger ägaren Marwan Saliba.

  • Publicerad 10:28, 10 jun 2018

Han fick veta det först efteråt – att den där till synes helt vanliga killen som hade beställt en kebab tillsammans med två kompisar var en kund som han kommer att minnas.

Det var när Usher, känd som R&B-Prinsen, hade fått sin kebab, betalat och gått vidare som det gick upp för Marwan Saliba.

– Folk kom springande och sa ”vet du vem det var du hade i kassan!” Då förstod jag att det var en världsstjärna jag hade fixat kebab till. Det kändes roligt måste jag säga.

– Helt rätt av honom att komma hit, att visa att det här också är en del av Stockholm. Och att det finns en massa härlig energi att hämta här. Bra Usher!

Hur var han då som kund denne Usher? Mycket trevlig, enligt Marwan.

– Alltså trevlig och vänligt på ett vanligt sätt. Det var ingenting hos honom som gjorde att jag borde ha misstänkt att han var en stjärna. Visst hade det varit kul att veta vem han var. Då hade jag bjudit på kebaben och kanske frågat om jag fick ta en bild. Men jag är hur glad som helst ändå. Tänk att det var hit han gick för att äta!

Dagen efter gick telefonen varm på grillen och många kunder kom förbi för att prata med Marwan om besöket.

– Det här har verkligen blivit en grej! Det har blivit en hel del trevligt snack under dagen.

Usher var i på besök i Sverige som talare på konferensen Brilliant Minds, rapporterade Aftonbladet. Den uppmärksammade bland annat hans välgörenhetsprojekt för ungdomar i utsatta områden i USA: På talarlistan fanns även skådespelaren Jesse Williams som också var med vid Ushers besök i Rinkeby och Tensta.

– Jag får rysningar bara jag tänker på det. Det var så mycket glädje och gemenskap. Usher stod och dansade, var social och fick så mycket kärlek, säger Khadar Abdullah, ungdomscoach vid Rinkeby Ungdomens hus,  till Aftonbladet.