Det var den 31 mars 2020 som en berusad man tände eld på flera gräsplättar och annan växtlighet i Steninge. När han greps hade han en yxa, flera knivar och en tändare på sig. Enligt polismannen på plats luktade mannen kraftigt av brandrök.

Nu åtalas 38-åringen för mordbrand i Steninge. Dessutom står han åtalad för brott mot lagen beträffande förbud mot knivar och andra farliga föremål samt stöld.

I början av augusti ska mannen från Märsta även ha stulit fiskeutrustning och en kompass till ett värde av 10 000 kronor vid Steninge marina. Bland bevisningen för det hittades mannens DNA/blod på platsen som kan styrka att 38-åringen befunnit sig på platsen för stölden.

Märstabon förnekar brott.

Känd hos polisen

Han står även åtalad för ytterligare ett brott mot lagen beträffande förbud mot knivar och andra farliga föremål då han greps med kniv på sig vid Upplands Väsby station i juni 2020.

38-åringen har sedan 2011 flera domar på sig, bland annat för för att ha burit kniv vid flera tillfällen, rattfylleri och försök till mord.

2012 dömdes 38-åringen till fängelse i åtta år för försök till mord. Då utdelade han ett flertal knivhugg på en man, 20 år äldre än han själv. Den äldre mannen hade knivhugg i ryggen, på bröstkorgens framsida, på det högra låret och på halsens framsida.

Det straffet är nu avtjänat.