Rutkrossare på moped härjar i Enköping. Foto: Mostphotos

Marodörer på moped krossar rutor

De kommer på moped. De kastar sten som krossar rutor. Sannolikt är de unga, tror polisen. I tisdags morse var det som värst.

  • Publicerad 12:41, 11 aug 2021

Centrala Enköping

Natten till tisdag.

Krossade fönsterrutor. På flera ställen kastades under natten mot tisdag sten mot rutor som i flera fall krossades.

Vårfrugatan kl 02.15.

Okänd person kastade en sten genom rutan till en bostad i markplan på Vårfrugatan, vardagsrumsfönstret blev krossat. Målsägaren såg en moped lämna platsen.

Bäckgatan kl 02.20. Målsägare på Bäckgatan får köksfönstret krossat av tre stenar. Hörde en moped lämna platsen.

Gulriskagatan 00.00-05.00. När de boende vaknade på morgonen såg de två stenar ligga på vardagsrumsgolvet och att två fönster i vardagsrummet var helt krossade.

Vitriskagatan. Kl 06.45 upptäcktes att fem rutor på Robinsonskolan Vitriskagatan krossats med hjälp av stenar.

Även natten efter krossades rutor.

Kyrkogatan Natt tisdag - onsdag. På Enköpings Hyresbostäders kontor upptäcktes att någon försökt kasta stenar genom rutorna. Stenarna har dock inte gått igenom glaset, men förstört rutorna.

Åsa Bergfors på polisen i Enköping säger:

– Är man förälder till en ungdom med moped, som dessutom är ute och åker nattetid såhär i slutet av sommarlovet, uppmanas till samtal med dessa om hur skadegörelse drabbar människors trygghet och ekonomi.

Övrigt i polisrapporten

Märsön

Lördag-söndag kl 14.00 - 17.00.

Båtstöld. Under helgen stals en båt från en brygga på Märsön. Det var en motorbåt av märket Linder Sportsman med en 20 hk Suzuki båtmotor som togs. Båten och motorn var låsta med klassade lås. Ytterligare en båt vid samma brygga stals, men anträffas senare drivande utan motor.

Krönika: Med en fläskkotlett i tanken

Nyheter Vi borde vara fler som frågar efter 100 procent biodiesel. För en krona mer per liter kan du som tankar diesel få ett godare samvete: Förnybart biobränsle till sista centilitern. Fungerar i alla bilar. Men alltför få känner till den miljövänliga dieseln....fredag 24/9 13:12

Bok om beredskap av Enköpingsmilitär

Nyheter Miguel Guerrero arbetar till vardags på ledningsregementet i Enköping. Han är snart aktuell med boken "Krisberedskap för alla: en handbok för dig som inte är prepper".fredag 24/9 11:11