Markus vill ta pride till Upplands-Bro

Markus Nielsen har bestämt sig för att skapa pride i Upplands-Bro. Han har ingen brådska, men har gett sig sjutton på att göra drömmen till verklighet.

  • Publicerad 07:48, 3 aug 2018

Pride pågår för fullt och i city vajar flaggorna på rad.

Det var efter att ha varit inne i stan under pridfestivalen för några år sedan, som Markus Nielsen begav sig hem till Bro.

Ju längre bort från city han kom, desto mer försvann den där härliga pridekänslan.

Det var då det började. Tanken på att få något pride-relatierat till Upplands-Bro började.

Vill göra något för ungdomar

Allra helst vill Markus göra något för alla ungdomar som kanske inte riktigt vet var de ska ta vägen. Som vill prata med någon.

– De flesta kanske tänker på Pride som att det bara är pridetåget, men för mig är det viktigaste alla fantastiska föreläsningar och seminarier i pridehuset, säger Markus.

Digital start

När tanken väl fått fart startade han en grupp på facebook som idag är en viktig plats för samtal och diskussion. Där kan medlemmarna prata om vad de tycker behövs i kommunen och hur de skulle vilja fira pride där.

– Det har varit jättebra att gruppen i sig har funnits, även om det bara är en digital samlingsplats. Det är en start. Det får drömmen om en fysisk samlingsplats att stärkas.

Till vardags jobbar Markus som lagerarbetare och har faktiskt precis lämnat Bro för Uppsala. Men planerna fortsätter som planerat ändå.

Och drömmen om att ta pride till Upplands-Bro stärker också drömmen om att själv få arbeta med de här frågorna på heltid.

– Mina blickar går helt klart ditåt, säger Markus.

Hon köptes ut: ”De fick som de ville”

Sonen nära drunkna - då kallades Teresa till möte med kommunen Teresa Fröling satt på sjukhus med sin son som precis varit med om ett allvarligt drunkningstillbud. Då fick hon ett mejl från sin chef som chockade henne. Det var början på slutet som anställd i...lördag 15/5 8:51

Så utvecklar sig pandemin i Upplands-Bro

✔ Antalet vaccinerade ✔ Så många fall har konstaterats i kommunen Enligt aktuella siffror rörande pandemins utveckling i Upplands-Bro så kan vi se att antalet konstaterade fall den senaste veckan är 86 stycken. Vaccinationen har tagit ett kliv fram, denna har ökat...fredag 14/5 10:46