Marina från Bredäng prisas för sin musik

Marina Ammouri, 40, från Bredäng, släppte sitt debutalbum för bara några månader sedan. Nu har hon prisats som årets kvinnliga rockartist på en gala i Hollywood.

  • Publicerad 17:12, 16 maj 2018

Marina Ammouri, 40, från Bredäng, släppte sitt debutalbum i januari. Nu har hon prisats som Best female rock artist på Indie music channel award 2018 i Hollywood.

– Jag känner mig jättehedrad. Det finn så många duktiga människor där ute och det var independentartister från hela världen. Jag är väldigt glad att jag har fått så bra respons, säger hon.

Marina Ammouri har hållit på med musik hela livet och skrivit låtar åt bland andra Terese Andersson och Regina Lund. Men hon skulle hinna fylla 40 år innan hon släppte sitt debutalbum. Ett hårdrocksalbum där hon skrivit både text och musik själv.

Alltid varit rocktjej

– Jag tror att jag behövde den här tiden. Texten är viktig för mig och låtarna skulle inte ha blivit som de blev om jag gjort det här för 15 år sedan, säger hon och fortsätter:

– Jag har alltid varit en rocktjej. Det känns som att jag har kommit tillbaka till mina rötter.

Vid sidan av musiken arbetar Marina Ammouri vid gaten på Arlanda. I sommar ska hon spela på en festival i Finland och eventuellt blir det någon konsert i Ryssland. Men stockholmarna får vänta innan de kan lyssna på Marina Ammouri live.

– Jag har faktiskt inte hunnit planera in det. Jag blev lite överraskad att jag skulle åka till USA och jag har ju tre barn också, det är fullt upp. Men till hösten kommer jag definitivt att spela i Stockholm, lovar hon.