Marilyn bytte möten mot milkshakes

Marilyn Langeler hade länge drömt om att öppna kafé. Det var när hennes son plötsligt blev allvarligt sjuk som hon bestämde sig för att följa sina drömmar och sadla om från HR-chef till kaféägare. – Jag är van vid att gå i kostym och högklackat med långa röda naglar och sitta i förhandlingar. Det är en helt annan värld, men jag älskar det.

  • Publicerad 13:28, 27 jul 2018

Det var när Ursviksbon Marilyn Langelers son plötsligt blev allvarligt sjuk som hon bestämde sig för att sadla om från HR-chef till kaféägare.

På så sätt kunde hon förverkliga sina kafédrömmar och samtidigt försäkra sig om att alltid vara nära sin son.

Men att hitta en lokal var lättare sagt än gjort.

Tillslut gav hon upp hoppet och gick tillbaka till sitt vanliga jobb. Drömmarna om kaféet fick läggas på hyllan.

Sonens behandling drogs in

I slutet av 2017 hände något som återigen fick hennes värld att vändas upp och ned: sonens behandling drogs plötsligt in och läget blev kritiskt 

Händelsen fick stor medial uppmärksamhet under våren 2018 vilket i sin tur ledde till att sonen återigen beviljades sina behandlingar, men vid det här laget hade Marilyn insett att det inte gick att fortsätta på sitt vanliga arbete.

Stressen och oron fick henne att inte orka – trots passionen för personalarbetet och arbetsrätten.

– Jag kan inte arbeta hundra procent inne i stan med en ledningsposition när min son är sjuk. Jag bor i området, jag älskar att baka och det har saknats ett kafé i Ursvik, säger hon.

Och plötsligt släppte det. Lokalen dök upp och Marilyn slog till.

”En helt annan värld”

Nyss slog hon upp portarna till Mama Bear – ett kafé delvis inspirerat av jänkarnas fikavanor med lyxiga milkshakes, pajer och muffins, varvat med matiga sallader och bagels.

Allt hemlagat – med en stor dos av Mamma Björns kärlek.

– Det är viktigt att det ska kännas genuint, säger hon.

Den första veckan har inneburit mycket slit för Marilyn, med tidiga morgnar och sena kvällar samt extra personal för att få ihop logistiken.

Jag är van vid att gå i kostym och högklackat med långa röda naglar och sitta i förhandlingar. Det är en helt annan värld. Men jag älskar det.

Marilyn Langeler, ägare Mama Bear

Kontrasten mot kontorsjobbet är minst sagt stor.

– Jag är van vid att gå i kostym och högklackat med långa röda naglar och sitta i förhandlingar. Det är en helt annan värld. Men jag älskar det, säger hon och skrattar.

Och Ursviksborna verkar direkt ha tagit björnmammans kafé till sina hjärtan.

– Folk som jag aldrig haft en aning om bodde här hälsar på en. Det är fantastiskt.

På Mama Bear serveras bland annat lyxiga milkshakes och bagels. Foto: Anna Z Ek

Höga ambitioner

Efter en första succévecka ser framtiden ljus ut: snart är utemöblerna på plats, mängder av högtider ska uppmärksammas och i höst drar brunchen igång – något Marilyn hoppas kan locka folk från hela Stockholm.

– Det blir amerikanska pannkakor, varm choklad med marshmallows och bagels, bland annat. Det konceptet finns ingen annanstans, säger hon.

Ambitionerna är uppenbart höga – det märks på allt från de hemgjorda bakverken och den omsorgsfullt valda inredningen till kaféets logotyp i form av en serietidningsinspirerad björn iklädd förkläde.

I sin famn har den lilla björnen en bit paj och en cupcake.

– Jag har verkligen suttit och detaljstyrt den där björnen för att den ska representera mig. Det är ju faktiskt jag – Mamma Björn!

Fakta

Mama Bear

Adress: Ursviks allé 27

Öppettider: 09.00 – 17.00

Mama Bear finns på Facebook och har en egen hemsida.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Nyheter Johan Forssell (M): "Fick ett väldigt tragiskt slut" Efter mordet i Rissne måste säkerheten i rättspsykiatrin förändras. Det säger Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell till SVT.fredag 15/1 10:04

Körigt för bärgaren när första halkan kom

Nyheter När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36