Sikte söderut. "Kroppen klarar mycket mer än man tror. Man ska vara rädd om den, men den klarar mycket också", säger Maria Bjäreborn. Foto: Privat

Maria springer 130 mil i kampen mot barncancer

Brommatjejen Maria Bjäreborn ska springa Skåneleden i sommar. Förutom att pröva kroppens förmåga är hennes mål att samla in pengar för en god sak.

  • Publicerad 16:59, 4 jun 2021

När Mitt i Bromma ringer upp Maria Bjäreborn är hon nyss hemkommen från en så kallad "helvetesvecka".

– Det var 80 timmar utan annat än vatten. Sedan förflyttade vi oss konstant, sov under bar himmel, cyklade, paddlade och vandrade.

Och det kommer från en som fram till januari i år var "en riktig kostymkvinna som suttit på ledande befattningar". Nu tänker Maria i stället satsa på coachning och mental träning, och har gått med i en äventyrsakademi.

– Jag vill hjälpa andra att nå sin fulla potential. Men också vara närmare naturen och äventyret, och få mer tid med familjen.

Samlar in pengar

Helvetesveckan ägde rum i Norrtäljetrakten. Nästa äventyr drar i gång den 9 juni och då bär det av till något sydligare breddgrader. Maria ska nämligen springa Skåneleden, en nätt sträcka på 130 mil.

I sjok, bör tilläggas.

– Jag kommer att snitta på ett Lidingölopp om dagen, vissa dagar blir det ett maraton och vissa dagar vila.

Tanken är att hon ska pendla mellan löpningen i Skåne och familjen i Stockholm.

Till hösten hoppas hon ha betat av samtliga delsträckor – och samlat in en redig slant till Barncancerfonden.

– Jag vill att barn ska få skratta, utforska världen och se fram emot den spänning deras liv ska ge. Det motiverar mig till att orka springa lite mer varje dag.

Tänker springa in tusentals kronor

Marias projekt heter Run of Hope by Bjäreborn. Mer info på Instagram-kontot @adventure_by_bjareborn och på barncancerfonden.se.

Insamlingen har redan genererat över 10 000 kronor. Målet är 25 000.

"Någon sade 'det klarar du aldrig'. Det ska man inte säga till mig, för nu är jag bestämd på att klara betydligt mer", säger Maria om insamlingen.

Visa merVisa mindre