Maria Eliasson är årets hjälte i Upplands Väsby

Maria Eliasson, som via Facebook-gruppen ”Behövande i Upplands Väsby” samlar in pengar för att hjälpa ekonomiskt utsatta familjer att klara vardagen, är årets lokala hjälte i Upplands Väsby.

  • Publicerad 06:54, 6 okt 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala Väsbyhjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra, och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.

Många härliga Väsbybor nominerades, men till slut återstod tre finalister: Maria Eliasson, Bengt Broman och Therese Öberg. Det blev Maria Eliasson, 41, som kammade hem segern.

Hon vinner priset med motiveringen: ”För att med stort engagemang och handlingskraft ge behövande stöd och hjälp så att de kan klara vardagen.”

Maria Eliasson gratuleras av Mitt i:s reporter Victor Munther. Foto: Åsa Sommarström

Grattis, Maria! Hur känns det?

– Gud vad roligt! Jag visste att jag var bland finalisterna, men trodde verkligen inte att jag skulle vinna.

Vad betyder utmärkelsen för dig?

– Det betyder verkligen mycket. Jag kan inte förstå varför jag får det, det var ju så många nominerade. Man blir stolt över sig själv.

Vad är det som får dig att fortsätta hjälpa andra?

– Den glädjen man ser hos dem, jag blir rörd när jag tänker på det. Jag vill inte sluta med det, men vissa gånger är det jättetufft. Då är det skönt att få bekräftelse på att man gör något bra.