Artisten Marcus Svartserud från Sigtuna började skriva låtar redan i tonåren. Men bara i sitt huvud. Melodier och rader av texter fanns osorterade i synapserna. Inte förrän han köpte sin första gitarr för muckarbidraget fick han ner allt på papper och det blev låtar av materialet. Idag har Marcus skrivit ungefär 900 låtar där många av dem handlar om honom själv.

– Jag skriver mycket i jagform och alla mina låtar är sanna på det sättet. Mycket handlar om min uppväxt och det är väl något ska man skriva om tänker jag, säger Marcus och skrattar. Han fortsätter.

– Nej, men det blir mycket självutlämnande texter för det mesta. Många kallar dem för skilsmässotexter. Det kan bli så när man har varit med om så mycket. Lite grått kanske men hoppfullt, säger han.

Marcus har inget skivbolag i ryggen utan har släppt låtar själv på Spotify, Youtube och Instagram.

– Det har blivit lite av mun till mun-metoden men nu har jag lyckats bygga en liten fanbase runt om i Sverige. Det är jätteroligt och jag får dagligen meddelanden och sms. De flesta är väldigt positiva, säger han.

Marcus har precis skickat in ett bidrag till P4 Nästa Stockholm, en musiktävling för osignade artister. Inspirationen hämtar han från sin närhet.

– Man ser så mycket när man är ute och går. Hala löv och tunn, tunn is. Sådant som bara kommer till mig och så sätter jag en melodislinga på det.