Måns Lindgren är ungas polare och stöd

I 25 år har Måns Lindgren ägnat sitt arbetsliv till att hjälpa ungdomar i Värmdö som hamnat snett. För honom är det ett sätt att ge tillbaka. – Jag hade en tuff uppväxt, säger han.

  • Publicerad 08:59, 17 jun 2017

Måns Lindgren utan tvekan! Fanns där när jag var ung och kämpar fortfarande för alla ungdomar i kommunen!

Måns Lindgren som gör ett fantastiskt jobb för våra ungdomar i kommunen

När Lokaltidningen Mitt i frågade Värmdöborna på Facebook vilka deras lokala kändisar var, de som gjort lite extra för invånarna, kom svaret snabbt; Måns Lindgren.
– Vad fint! Jag tror att det beror på att jag har ett lokalt engagemang för unga, det är mitt stora intresse, säger han.

Blir igenkänd av många

I 25 år har Måns Lindgren jobbat med socialt arbete, främst med inriktning för ungdomar. Formellt sett är han ungdomskonsulent i Värmdö kommun, men mest känd är han kanske som en del i Polarna. I sitt arbete har han hjälpt många och han får ofta höra det från de unga själva. Det värmer i hjärtat.
– Det betyder jättemycket. Det är en stor del i varför många av oss som jobbar socialt gör det vi gör. Det är en belöning att veta att jag har gjort skillnad i en människas liv. Större tillfredställelse får man leta efter, säger han och tillägger:
– Dessutom känner jag glädje och ofta stolthet över den personen. Jag vet hur den personens förutsättningar har sett ut, det är oerhört inspirerande.

”Det är en belöning i känsla av att jag har gjort skillnad i en människas liv. Större blir det inte”

Måns Lindgren hemma med familjens senaste tillökning. 

Växte upp med mycket stök

Hans egna förutsättningar till att komma dit han är idag beror bland annat på det stöd han själv fick under sin uppväxt, där vissa delar var svåra och innehöll missbruk bland vuxna.
– Jag har en bakgrund som gör att jag vet att det här arbetet som jag gör är betydelsefullt. Jag har själv växt upp med mycket stök runt mig där jag har fått stöd. Nu är det min tur att ge tillbaka och ”pass it forward”, säger han glatt. 

Fakta

Har hjälpt unga i 20 år

Namn: Måns Lindgren
Gör: Ungdomskonsulent på Värmdö kommun. Även känd som arbetsledare i Polarna, som jobbar drog- och brottsförebyggande bland unga. Har totalt 20 år av socialt arbete bakom sig.
Ålder: 45 år.
Bor: Kopparmora