Polis sköt verkanseld mot misstänkte mannen i morse. Foto: Mostphotos

Mannen bar inget bombbälte

Tidigt i morse skottskadades en man i benet i av polisen efter att mannen uppträtt hotfullt utanför polisstationen i Täby. Enligt uppgifter till Aftonbladet var han klädd i skyddsväst och hjälm och beväpnad. Han ska även ha sagt att han bar ett bombbälte. Polisens bombgrupp har nu undersökt platsen och inte hittat något farlig föremål.

  • Publicerad 11:05, 26 maj 2018

Tidigt i morse, klockan 05.55 uppträdde en misstänkt beväpnad man hotfullt mot polispersonal vid polisstationen i Täby. Mannen var utanför Täby polisstation och uppvisade ett vapenliknande föremål.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha varit klädd i skottsäker väst och hjälm och uttalat sig om att han bar ett bombbälte. Han riktade ett vapenliknande föremål mot poliserna.

Polisen öppnade verkanseld mot mannen, och sköt honom i benet. Mannen fördes till sjukhus. Han är inte livshotande skadad enligt polisens uppgifter. Ingen ytterligare person är skadad. Platsen är avspärrad för undersökning av polisens bombgrupp.

En förundersökning gällande grovt vapenbrott och grovt olaga hot är inledd.

Nationella bombskyddet blev klara på platsen på förmiddagen och avspärrningarna har minskats ned. Något farligt föremål har inte påträffats på platsen, meddelar polisen.