Foto: Mostphotos

Manifestation mot nedskärningar inom Kulturskolan

På söndag protesterar personal, föräldrar och barn inom Kulturskolan mot föreslagna nedskärningar i verksamheten. Manifestationen – med flera kända talare – börjar klockan 12 på Sergels torg.

  • Publicerad 11:59, 2 maj 2019

På söndag samlas personal, elever och föräldrar inom Kulturskolan för en manifestation mot nedskärningar inom Kulturskolan.

I den grönblå budgeten minskades kulturbudgeten med närmare 25 miljoner kronor jämfört med förra årets budget och anställda inom Kulturskolan är oroliga för hur det ska påverka verksamheten. Bland annat finns ett förslag om att kraftigt minska antalet teaterassistenter inom verksamheten.

– Vi är oroliga för hur de här försämrade förutsättningarna kommer att slå, säger Martin Hansson, en av initiativtagarna till manifestationen och anställd inom Kulturskolan.

Suzanne Osten och Marika Lagercrantz talar

Manifestationen arrangeras av Elsa Olseniussällskapet och Vår teaters vänner.

– Vi gör den här manifestationen dels för att vi vill lyfta och sprida information om de förändringar som Kulturskolan är inne i och dels som en hyllning av verksamheten som den ser ut i dag, säger Martin Hansson.

Dramatikern Suzanne Osten, skådespelarna Marika Lagercrantz, Robert Fux och Rasmus Luthander ska hålla tal, liksom elever och föräldrar inom Kulturskolan.

– Det kommer vara en blandning av tal och olika kulturinslag av elever från Kulturskolan, säger Martin Hansson.