100 ljus. Haninge kvinnojour har 100 ljus som man får tända, men det går också bra att ta med egna. Foto: Mostphotos

Manifestation för att hedra mördad kvinna

På lördag hålls en ljusmanifestation i Handen för att hedra den kvinna som misstänks ha mördats av sin sambo i Haninge i slutet av oktober.

  • Publicerad 11:53, 12 nov 2021

Det här har väckt mycket känslor, så vi vill samlas tillsammans och tända ljus.

Haninge kvinnojour håller en ljusmanifestation i Handen på lördag, 13 oktober, för att hedra den kvinna som mördades i Haninge den 31 oktober. Hennes sambo misstänktes för mordet, men han hittades död i häktet två dagar efter mordet.

Misstänkt mördare hittad död i häktet

Det är en tyst manifestation och den pågår klockan 15-17 framför gamla kommunalhuset vid kvinnojourens lokaler på Runstensvägen 11.

– Det här har väckt mycket känslor, så vi vill samlas tillsammans och tända ljus. Det kommer att finnas representanter från kvinnojouren på plats om man vill prata med oss, ställa frågor, eller om man kanske själv är utsatt, säger Malin Martell från Haninge kvinnojour.

Alla som vill komma är välkomna och kvinnojouren delar ut 100 ljus att tända på plats. Man kan också ta med sig egna ljus.

Utställning i kulturhuset

Kvinnojouren i Haninge brukar ha ljusmanifestationer i samband med Orange day den 25 november varje år, vilket är dagen då FN uppmanar att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor.

Nu ansåg kvinnojouren att det var viktigt att arrangera en manifestation innan det.

– Vi vill uppmärksamma det stora problemet med våld i nära relation. Och att det händer här i Haninge väcker starka reaktioner, säger Malin Martell.

I samband med Orange day arrangerar kvinnojouren en utställning i Haninge kulturhus. Varför stannar hon? pågår 25 november till 7 december.